loading...
Издвајамо Русија

МЕДВЕДЕВ: Штета коју санкције наносе Западу је око 100 милијарди долара

Русија не види да ЕУ прави кораке ка укидању санкција, али оне и саме застаревају, јер је штета коју наносе Западу око сто милијарди долара, изјавио је премијер Русије Дмитриј Медведев.

 „Ми нисмо уводили ове санкције и зато ни од кога не тражимо да се укину. Нека Европска унија сама одлучи шта ће даље да ради“, рекао је Медведев новинарима одговарајући на питање да ли се тема санкција помињала током билатералних контакта са лидерима држава и влада на самиту АСЕМ-а.

Он је истакао да ЕУ још увек не предузима никакве акције о укидању санкција.

„Нажалост, за сада не видимо да се предузимају неки кораци. Напротив, у последње време донете су одлуке о продужењу ових санкција. Али сви са којима сам разговарао, то могу да тврдим, сматрају да ове санкције наносе штету економским односима. Према проценама међународних експерата, у последње време оне земље које су увеле санкције изгубиле су око сто милијарди долара“, нагласио је руски премијер.

Медведев је објаснио да су то новци које компаније нису добиле као профит.

Премијер сматра да је јасно да санкције застаревају.

„Али ми о томе практично нисмо расправљали. Нека они сами одлучују када ће укинути санкције. Ми смо и у оваквим условима способни да се развијамо, делујемо, па ћемо и даље тако радити“, истакао је Медведев.

 

Извор: rs.sputniknews.com