loading...
Издвајамо Русија

Медведев: Терористи разумеју само силу и силу треба применити да би се уништили

Премијер Русије Дмитриј Медведев изјавио је након напада у Ници да међународна заједница треба заједнички да реагује на овакве изазове: терористи разумеју само силу и силу треба применити.

Медведев је изјавио саучешће рођацима погинулих у терористичком нападу у Ници.

„Тероризам, као што је познато, нема границе и заједнички је изазов и за Европу и за Азију. У овом тренутку je, нажалост, 80 погинулих, међу којима су деца и велики број туриста. Према извештајима медија, међу мртвима има грађана Европске уније и Русије. То је изузетно тужан догађај.“

„Ми смо дужни да заједно тражимо заједничке одговоре на овакве изазове, да покажемо солидарност и предузмемо све што је у нашој моћи да бисмо се борили против тероризма. Тим пре што терористи и њихови спонзори разумеју само силу, па и ми треба да је употребимо“, изјавио је руски премијер говорећи на пленарној седници форумa „Европа—Азија“, која је отворена у петак у главном граду Монголије.

У четвртак увече возач камиона ударио је у масу људи која се окупила на обали у Ници да би посматрала ватромет поводом Дана пада Бастиље. Снаге полиције су га ликвидирале. У нападу је погинуло 84 особе. Председник Француске назвао је овај инцидент терористичким нападом.

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com

loading...