Издвајамо Србија

МИРЈАНА БОБИЋ МОЈСИЛОВИЋ: Поводом војног удара у Турској, дајем подршку Русији

Током покушаја војног пуча који се десио синоћ у Турској,наша новинарка Мирјана Бобић Мојсиловић је била активна на твитеру,и коментарисала дешавања.Она је у неколико твитова написала да су ЦИА и САД организатори војног пуча,зато што се Ердоган извинио Владимиру Путину.

Loading...

Амерички ЦНН као да је знао,где треба да буду њихове камере,ово је свима сумњиво па и Мирјани.

Мирјана Бобић Мојсиловић је веровали или не током пуча подршку дала Русији.

“Све је ово демокраЦИЈА”

Да ли су САД хтеле да склоне Ердогана са власти,и да прекину односе Турске и Русије које иду на боље након Ердогановог извињења?

Да подсетимо синоћ је покушан војни пуч у Турској.Ердоган је оптужио Фетулаха Гулена и његов покрет за организовање пуча.Фетулах Гулен живи и ради у САД,Турска је тражила од САД-а да изруче Гулена.Премијер Турске је изјавио да САД не могу да им буду пријатељи зато што је одатле стигло наређење за војни пуч.

Морамо да напоменемо да је терориста који је оборио руски авион у новембру такође био међу људима који су покушали војни пуч.Градоначелник Анкаре је изјавио да је тај пилот припадник Гуленовог покрета и да је из САД стигло наређење да се обори руски авион,зато што је неко у САД желео да односи Турске и Русије спадни на најнижи ниво и да након тога уследи рат Турске и Русије.Такође је рекао да то знају и Руси и Турци и да су то крили од јавности.

Занимљиво је и то да је прво саопштење САД-а док је трајао војни удар био да ће сарађивати са организаторима државног удара уколико успе,након неколико сати када је народ изашао на улице и када је Ердоган почео да враћа власт у своје руке,тек тада се САД изјасниле да подржавају демократски изабрану власт то јест Ердогана.

Раније током дана Рамзан Кадиров,вршилац дужности је изјавио да је неко са стране организовао војни пуч,зато што не желе добре односе Турске и Русије.

 

Све у свему,доста тога указује да су САД умешане у државни удар,тек ће се то сазнати,то ће се лако видети из Ердоганове спољне политике.

 

Извор: СРБИЈА ЈАВЉА

Loading...
loading...
loading...