Издвајамо Србија

МОЖДА НАРОД ТО ПРИЖЕЉКУЈЕ? — Вучић: Неки прижељкују пуч у Србији!

БЕОГРАД – Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да мигрантска криза никада није била већа у Србији и да ће бити формиран посебан тим војске и полиције који ће бити послат на границе Србије. Више униформисаних лица и на улицама Србије.

“На седници смо имали четири тачке. Прва тачка су били догађаји у Турској, а друга мигрантска криза и њене последице на безбедност Србије. Трећа тачка је ситуација у региону, а четврта тероризам и начини супротстављања појединачним терористичким актима”, рекао је Вучић после седнице Координационог бироа за безбедност.

“Разговарао сам и са амбасадором Турске у Београду. Надамо се да ће Турска превазићи све проблеме са којим се суочила. Жалимо због жртава”, рекао је Вучић и додао да је било речи и о економској сарадњи две земље и доласку нових инвеститора.

“Мигрантска криза никада није била тежа у Србији. Тренутно их има 2.669 миграната на нашој територији, и углавном су из Авганистана и Пакистана, а најмање их је из Сирије”, рекао је Вучић.

Он је рекао да с обзиром да лица која долазе из Пакистана и Авганистана немају готово никакве шансе у ЕУ Биро је донео следеће предлоге:

– Србија мора да заштити своје интересе и сви смо заједно одлучили, у складу са чланом 39 закона о одбрани формирамо заједничке снаге полиције и војске, са сагласношћу председника Николића, који ће заштити границе Србије од илегалног уласка миграната али и од криминалног понашања кријумчара који ће бити најстоже кажњавани.

Вучић је рекао и да највећи број миграната у Србију долази преко Бугарске.

Вучић је рекао да догађаји у Турској и страшан напад у Ници додатно компликују ситуацију у региону.

– Спремни смо да сачувамо и заштитимо границе Србије и интересе наше земјле – рекао је Вучић и додао да су о томе имали дуге разговоре, али да је ово све што ће рећи.

Вучић је рекао да је тешко заштитити се од тероризма са којим се свет сада суочава.

– Све што можемо да контролишемо, контролишемо и чинимо све да грађанима Србије обезбедимо нормалан живот. Зато ћете на улицама, на појединим местима видети повећан број униформисаних лица – рекао је Вучић.

– Нећемо толеристи никаккве нападе, пропагирање мржње и вербално насиље над грађанима Србије муслиманске вероисповести – нагласио је премијер.

– Велики број српских државаљана жели да се врати из Турске. Послали смо један авион у Анталију, шаљемо још један, рекао је Вучић а потом апеловао на грађане:

– Апелујемо, не идите у Турску, није безбедно! Иако имамо амбасадора и конзула тамо, не идите- рекао је Вучић и додао да није блесав када зове грађане да летују у Србији, јер другде није безбедно.

Вучић тврди да Србији не прети војни пуч какав се догодио у Турској, мада постоје неки који се томе радују и то прижељкују.

Иначе, у Влади Србије прошле ноћи одржан је састанак који је Вучић сазвао поводом догађаја у Турској.

Извор: Ало

Loading...
loading...

1 Comment

Click here to post a comment

  • Nije isključeno da neće doći do puča u Srbiji, zna on samo se teši, da narod opljačkan. gladan, pokraden i vodjen tamo gde ne želi u EU gde samo izdajnici jure da im narod ne bi sudio, neka ne bude siguran, jer je na predzadnjem mestu po gladi u svetu, a on prodaje li prodaje naše resurse da bi nam najveći pljačkaš MMFpodigao za 0.05 % BDP, ali i to je lažno, narod je sve gladniji i gladniji, a Vučić tera našu decu da rade od 15 g. da li je i on radio od 15 g,pa nema ni jedan dan radnog staža, sve je veći diktator, i njegovi komunalci.Koje istraživao kako se sve dogodilo.MUP ćuti, nesme Slina ništa .Vučić je uzeo sve dizgine u svoje ruke i ponaša se sve drskije i bezobraznije prema ljudima je prekipelo, i samo je dovoljna jedna varnice i da plane, neka se seti 5 oktobra, kako je on došao na vlast, tako će i otići, narod čeka.

Loading...