Издвајамо Русија

НАВИКАО ЈЕ НАТО ДА ЛАЖЕ – Москва: НАТО се фокусира на непостoјећу претњу са истока

loading...

Самит у Варшави показао је да НАТО фокусира своје напоре како би „обуздао“ непостојећу претњу са истока, саопштило руско Министарство иностраних послова.

Према речима портпаролке Министарства Марије Захарове, прве анализе резултата самита показују да НАТО наставља да гледа на свет кроз сопствену војно-политичку призму.

„Упркос објективним интересима да се подржи мир и стабилност у Европи и потреби да се ублаже напетости унутар реалних савремених проблема, Алијанса своје снаге фокусира како би обуздавала непостојећу претњу са истока“, нагласила је Захарова.

Према њеним речима, дисбаланс који настаје због јачања бочних фронтова упркос томе што највећа претња од тероризма долази са југа показује све већи јаз у спровођењу политике НАТО-а од реалних потреба за заштиту земаља-чланица тог пакта.

Истовремено, Кремљ намерава да на састанку савета НАТО—Русија у Москви 13. јула затражи објашњење планова НАТО-а, додала је Захарова.

„НАТО игнорише негативне последице исфорсиране реализације антиракетног штита у Европи, који ствара ризик да се целокупни систем евроатлантске безбедности уруши“, истакла је Захарова. Она је додала да ће Русија од НАТО-а затражити објашњење за план Финске да побољша ваздушну одбрану на Балтичком мору.

 

Извор:  rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...