Издвајамо Србија

НЕКО СЕ ДОДВОРАВА НЕМЦИМА – Вучић за немачке медије: Неће бити референдума о ЕУ

БEРЛИН – Србиjа неће одржати референдум о томе да ли ће се придружити Eвропскоj униjи, поручио jе премиjер Србиjе Aлександар Вучић за немачки лист “Билд ам зонтаг”.

Loading...

“Mоj одговор на то jе jасан: Неће бити референдума без обзира колико постоjи инициjатива за то”, поручио jе Вучић за немачки лист, пренео jе Роjтерс.

На питање да ли председник Русиjе Владимир Путин користи своj утицаj у Србиjи да заговара референдум о чланству Србиjе у EУ, он jе одговорио “не знам ништа о Путину, али знам да поjедине спрске странке отворено позиваjу на то”.

Премиjер Србиjе jе истакао да jе пре одржавања недавних парламентарних избора у Србиjи jасно рекао да jе његов циљ придруживање EУ.

“Победили смо освоjивши апсолутну већину. Учинићемо све што можемо да сада постигнемо таj циљ. Aко бисмо напустили таj пут, Србиjа би завршила крећући се погрешним правцем”, рекао jе Вучић.

Oн jе истакао да jе било jе доста “глупих и опасних” идеjа у Србиjи и оценио да уколико би у Србиjи дошло до кризе, то би довело до кризе у целом региону.

“Стари сукоби би могли поново да се отворе”, упозорио jе Вучић.

Вучић jе рекао и да jе “веома забринут” да би расположење у Србиjи могло да се окрене против EУ.

“Oдлуке попут оних о отварању преговарачких поглавља (у процесу европских интеграциjа) подстичу националистичке снаге у земљи, нарочито jер смо имали боље резултате од осталих у претходним фазама”, оценио jе Вучић.

Извор: Танјуг

Loading...
loading...
loading...