Издвајамо Свет

ОТКРИВЕНА ЗАВЕРА У САД: Сорош спрема рат у Америци преко расних немира!

loading...

Фондација америчког милијардера “Отворено друштво” даје новац групи “Животи црнаца су важни”. Та организација предводи протесте широм САД, који прете да прерасту у крвави грађански сукоб.

Амерички милијардер Џорџ Сорош, познат по финансирању обојених револуција по свету, изазива расни рат у САД, тврде медији у САД. Како наводе, његова организација „Отворено друштво“ финансира групу „Животи црнаца су важни“ (Блацк Ливес Маттер), која предводи протесте широм Америке, а који прете да прерасту у прави грађански сукоб.

Новинар и историчар Бил Орајли са ТВ Фокс подсећа да су организацију „Животи црнаца су важни „2013. основале три жене Патрис Калрос, Алиша Гарза и Опал Томети, а све три су радиле за неку од организација које је финансирало Сорошево „Отворено друштво“. Новинар Фокса претпоставља да су на тај начин и добиле паре од милијардера за своју групу.

– Није тајна да Сорош финансира разне групе по свету које изводе револуције. Међутим, то ради и у Америци. Говоримо о стотинама хиљада долара годишње, које он даје за разне организације. Једне године Џорџ Сорош је тим организацијама у САД уплатио чак 33 милиона долара – наводи Орајли.

У прилог томе иду наводи листа „Политико“. Он открива да су се представници групе „Животи црнаца су важни“ прошлог новембра тајно састали са организацијом „Демократска алијанса“ (ДА), коју чини круг изабраних богатих људи. Оснивач те групе је Роб Стеин, бивши званичник у администрацији Била Клинтона, задужен за финансије, а један од чланова и финансијера је, између осталих, Џорџ Сорош.

– Демократска алијанса је препоручила својим донаторима да испишу чекове организацијама које подржавају групу „Животи црнаца су важни“. То је посредно финансирање групе која прави хаос у земљи – пише „Политико“.

О Сорошевој подршци групи „Животи црнаца су важни“ још је прошле године писала новинарка „Вашингтон тајмса“ Кели Ридел.

– Кад су 2014. избили протести Афроамериканаца у Фергусону, након што је полицајац белац убио црнца, група „Животи црнаца су важни“ представила се као неповезана организација, која је окупила људе преко друштвених мрежа. То, међутим, није тачно. За више од 500 људи из различитих градова у САД били су плаћени аутобуси и храна како би дошли на демонстрације у Фергусон. Све то је плаћено Сорошевим парама – тврдила је Риделова прошле године.

Она је упозорила да Сорош годинама финансира разне групе које спремају устанак у САД.

Међу њима је и покрет „Окупирај“, који је настао у време економске кризе 2008, и који је извео десетине хиљада људи на улице широм САД, као што то сад ради црначка организација.

Иначе, група „Животи црнаца су важни“ настала је 2013, кад је белац ослобођен за убиство ненаоружаног црнца Трејвона Мартина (17) на Флориди.

Три жене организовале су протесте преко Фејсбука, Твитера и других друштвених мрежа, који су претили да прерасту у прави расни рат.

Годину дана касније, након што је полицајац белац убио ненаоружаног црнца Мајкла Брауна (18) у Мизурију, група „Животи црнаца су важни“ поново је организовала протесте широм САД, који су такође претили да прерасту у крвави сукоб.

Од тада, група стално организује демонстрације због убиства црнаца, а од прошле године почела је јавно да критикује политичаре у САД, да упада на политичке митинге и тражи боља права за афроамеричку популацију.

Ове године, након што је полиција прошле недеље убила двојицу црнаца, група је поново организовала протесте широм САД, у којима су ухапшене стотине, а повређене десетине особа.

 

Извор:Информер.рс

Loading...
loading...
loading...