loading...
Издвајамо Србија

Петиција за увођење смртне казне у кривични законик Србије!

Након што је силовање детета од три година у Зајечару и ново убиство поново шокирало јавност Србије, поставља се питање да ли је смртна казна неопходан корак ка решавању проблема у нашој земљи?

Црна хроника нам је из дана у дан све црња. Људи губе животе свакодневно, а психопате и социопате живе и даље о трошку грађана и пореских обвезника. Оно што додатно даје негативан смисао нашем закону јесте чињеница да је већина насилника, силоватеља и манијака у Србији данас већ чинило слична или иста кривична дела у прошлости, али да данас слободно шетају нашом земљом…И временом опет учине исто, чиме се сматрају такозваним “повратницима”. Да је већ уведена смртна казна за најсвирепије злочине у Србији, многи би наши грађани данас били још живи, укључујући и ово мало дете које је брутално убијено у Зајечару!

Оно што највише изазива гнев у човеку када се суочи са овако страшним вестима јесте чињеница да је већина тих монструма “од раније позната полицији”. Тада се сваки човек једноставно запита ШТА ОНДА ОН ЈОШ РАДИ НА СЛОБОДИ?!?

Ако се узме у обзир црна статистика свирепих злочина почињених у Србији последњих година, број жртава и начин на који су те жртве изгубиле своје животе, онда је сасвим јасно да је увођење смртне казне у кривични законик Републике Србије НЕИЗБЕЖАН И ПОЖЕЉАН АКТ којим би се спасили многи животи наших недужних грађана. Циљ тог акта је НЕ ИЗГУБИТИ још један живот у Србији. Зато овом петицијом апелујемо на нашу државу и на наше правосуђе да се хитно подузму све неопходне правне мере како би се створиле претпоставке за измену Кривичног Закона Србије и уведе се СМРТНА КАЗНА за најсвирепије злочинце у Србији како би се спречиле неке нове трагедије у будућности.

Петицију можете потписати овде:

Злочин се тиче свих нас, јер свако од нас може лако постати жртва!

СТОП насиљу, злостављању и убијању невиних људи и деце у Србији!

 

Извор:Србија јавља