loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН НАРЕДИО ПРИПРЕМУ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Ево како се спроводе војне вежбе у РУСИЈИ..(ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин је почео да припрема Русију за Трећи светски рат постављањем неколико стотина војних возила и балистичких ракетних лансера свуда широм државе.

Путин је наредио одржавање симулираних војних вежби свуда широм Русије због „неизбежног рата“ за који тврди да се спрема.

Снимци показују да око 400 возила учествује у вежбама у пошумљеним областима региона Алтај.

Међу њима има аутономних ракетних лансера попут Топол, Топол-М и Yарс пројектила, али и дронова и неколико стотина војника.

Према наводима, особље које управља ракетним лансерима стално вежба, а фокус тренутних вежби је усмерен на мере контрасаботаже.

Лансере штите специјалне јединице војника који су специјализовани за детекцију непријатељских снага у заседи и елиминацију претњи.

Руско министарство одбране је објаснило да ће на вежбама да се спроводе симулирања лансирања од стране посаде мобилних ракетних лансера који учествују у вежбама.

Вежбе ће се одржати пошто су НАТО и Русија одржали своје прве преговоре откад је савез на самиту у Варшави одлучио да појача своје присуство у Европи у страху од експанзионистичке политике Кремља.

Састанак амбасадора из 28 држава чланица савеза и Русије је први састанак од априла и други од 2014. године, када је украјинска криза замрзнула односе између НАТО-а и Русије.

Савез је изјавио да ће обавестити Москву о прошлонедељној одлуци о слању четири батаљона са укупно 4.000 војника у Пољску и балтичке земље, које су нервозне још откад је Русија 2014. године „анексирала“ Крим.

Москва је навела да ће расправљати о ризицима америчког ракетног штита за који је НАТО навео да ће постати оперативан на самиту у пољској престоници, као и о повећању безбедности у ваздушном простору изнад Балтика.

Русија је оштро искритиковала одлуку НАТО-а, оптужујући савез за агресију и упозоравајући да ће реаговати на постављање снага у бившем совјетском дворишту.

Ипак, НАТО је навео да делује чисто дефанзивно.

Извор: Webtribune.rs
loading...