loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН ПРИМИО СВЕТОВНО МОНАШТВО: Духовно се спрема да постане ЦАР…

Можда гласине – које су се појавиле после Путинове посете Светој Гори – да је Путин примио световно монаштво и нису без основа…

Подсетимо се шта се тада по разним блоговима писало:

Прво – на шта треба да се подсетимо јесте да је Света Гора независна од грчких власти и закона.

Друго – ко има очи видеће – Путин светогорске монахе поздравља као да им је сабрат (што се на видео записима о тој посети лепо види), а и они њега исто тако поздрављају као свог сабрата.

Треће – посета јасно указује на то да Путин на Свету Гору није ишао ни као руководилац државе ни као туриста – него да је тамо ишао као ходочасник. Како и сам председник, тако и његова пратња – сви су били без кравата. Другим речима – дошли су да се помоле богу као прости ходочасници.

Четврто – сами кажите да ли би простог ходочасника ставили да током Молебана стоји на Месту за Цара? Дошао је не као руководилац државе – али су га поставили на место намењено за Императора. А то није тек било какво место – оно се налази управо наспрам Царских врата и симболизује непосредне односе Цара Небескога с царем православним. Ту се сад отварапитањe – будући да Путин није цар у правном смислу (јер није био помазан на Царство), светогорски монаси не би смели да праве тако грубу грешку. Њих, међутим, ни мало не брине што је Путин стајао тамо где треба да стоји Помазаник Божји.

Из тога следи закључак – да онда једино мора бити да је Путин постао православни монах (постоји, то јест и посебан облик монаштва – тзв. световно монаштво). Као такав, по представама светогорских стараца он има пуно право да заузме Царско Место – јер, с једне стране, он је глава православне државе, а с друге стране је – као монах – и божји помазаник.

У разним коментарима указује се и на друге знаке, који показују да је Путин примио световно монаштво, као што су:

а) Путин се удаљио од своје жене

б) Путин у правилним временским размацима некуда „нестаје“. Како неки говоре – сваке године на Велики пост, а често и у време других постова, Владимир Путин борави у Спасо-Преображенском Валаамском ставропигиалном (који се налази под непосредном управом патријарха) мушком манастиру, где се исповеда и причешћује. Другим речима – Валаам није једина „света породица“ где Путин прима духовну храну… А прима је редовно, а не од случаја до случаја.

И, шта с тим? Произилази да се може рећи да гласине о томе да у време тих својих „нестајања“ Путин пости, моли се и духовно се к нечему припрема, нису само гласине са „радио Милеве“, него да је то истина.

А за шта се то Господар овог пута припрема?

Бојим се да није немогуће да ће

– укропитеки у најближе време почети наступање на Донбас а

– Запад ће захтевати (јер не долази 14. јула џабе Кери опет у Москву) да Русија остане по страни…

Другим речима – Господар ће бити стављен пред избор: предавати Донбас – ИЛИ…

Нек му је Бог у помоћи…

 

Извор:Конт / Превод: Васељенска ТВ

loading...