loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН ШОКИРАО ФИНЦЕ: НАТО би ратовао са Русијом до последњег финског војника

Путин (фото:ЈуТјуб)

НАТО би вероватно са задовољством ратовао са Русијом до последњег финског војника – оценио је Владимир Путин.

Учинио је то на заједничкој конференцији за медије коју је одржао са председником Финске Саули Нинистеом. Своју позицију ја објаснио овако:

„Да парафразирам једног од својих финских пријатеља, сматрам да би НАТО заиста са задовољством против Русије ратовао до последњег финског војника. Ипак, сами одлучите шта вам ваља чинити“.

Путин је нагласио да ће Москва преговарати са западном војном алијансом упркос томе што се она шири према њеним границама. У наставку је истакао:

„Провокациони корак су направили они који су подржали државни преврат у Украјини јер је тај преврат довео да присаједињења Крима Русији. Потом су уследили и други провоцирајући кораци, укључујући изазивање напетости у Европи и на Балтичком мору“.

Путин је открио да је Русија већ удаљила своје трупе 1.500 километара од границе са Финском, а да НАТО гомила своје снаге у балтичким земљама.

Руски лидер је подржао иницијативу Финске да се забране летови изнад Балтика авиона са искљученим транспондерима.

Предочио је финском колеги да ће Москва респектовати избор Хелсинкија ако се одлучи за улазак у НАТО, али и упозорио да ће Русија морати да „адекватно одреагује“.

Извор: fakti.org

loading...