loading...
Издвајамо Русија

Путину битнији лидери руских партија од Керија: Унутрашња питања Русије на првом месту

Током састанка са председником Русије Владимиром Путином шефови руских партија су затражили од њега одвојене састанке.

 Лидер Праведне Русије Сергеј Миронов је желео да разговара са Путином десет минута, а шеф Комунистичке партије Генадиј Зјуганов 15 минута.

Путин је Миронову одговорио „Добро“, а Зјуганову, кроз шалу: „Уместо Џона Керија — са задовољством“.

У разговор се умешао и лидер Либерално демократске партије Владимир Жириновски: „Тј. неће бити састанка, Генадиј Андрејевич (Зјуганов), Џон Кери је сад“.

Шеф руске државе је реаговао на ове речи: „Не, не, ми ћемо обавезно да разговарамо. Наша унутрашња питања су важнија од било којих међународних“.

Скандали у иностраним парламентима су маркетинг

Скандали и псовке у парламентима једног броја земаља нису усмерени на испуњавање легитимних интереса грађана, већ ради сопственог маркетинга, рекао је данас председник Русије Владимир Путин на састанку са лидерима руских партија.

Шеф руске државе је захвалио председнику руског парламента што је успео да „при распламсавању страсти води брод ка коначном циљу“.

„Посебно захваљујем председнику парламента што је успео да уз све бурне страсти које су настале у сали седнице, сигурно води овај сложени брод ка коначном циљу, ради којег ми сви радимо. Шта је још важно: чини ми се да посланици, грађани земље, треба да буду задовољни порастом не само конкуренције, већ и политичке културе“, рекао је Путин.

„Видимо шта се дешава у неким земљама и не можемо а да не схватимо да сви ти скандалозни испади и псовке у парламенту нису усмерени на испуњавање легитимних интереса грађана, већ ради сопственог маркетинга. Пи-ар је у јавној политици неизбежан, не може се ту ништа, али у првом плану треба да буду интереси људи“, закључио је Путин.

Извор:  rs.sputniknews.com