loading...
Издвајамо Русија

РУСИЈА: Ми се искрено боримо против терориста, за разлику од САД који их подржавају

Покушаји коалиције предвођене Сједињеним Америчким Државама да заустави тероризам у Сирији нису довели ни до каквих резултата, саопштио је у петак званични представник Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

Он је навео да је Министарство одбране Русије с недоумицом примило “слободне интерпетације” шефа Пентагона Ештона Картера о циљевима и садржају руско-америчког договора о прекиду ватре и омогуц́авању мирног решавања кризе у Сирији.

Конашенков је навео да је почињуц́и операцију у Сирији руско војно министарство деловало и да ц́е деловати против међународних терористичких организација које су “прогутале пред очима целог света, укључујуц́и и САД, државу-чланицу Уједињених нација”.

Према његовим речима, пре него што се суди о “исправности”, “неисправности” или се процењује ефикасност дејстава руске војске у Сирији, треба се сетити да је њен циљ уништење тероризма и успостављање мира у тој земљи.

Министарство одбране због тога подсец́а америчког војног министра да се “пропадање мировног процеса и непрестано нарушавање прекида ватре данас бележе управо у оним областима Сирије у којима се налази “опозиција”, коју штити америчка страна”.

– Односно тамо, где на упорне молбе америчких партнера руска авијација не делује чак ни после необоривих доказа да у тим областима није “опозиција” него формације међународних терористичких организација – навео је Конашенков.

Раније је министар одбране САД Ештон Картер изјавио да су “Руси заузели погрешну позицију у Сирији”.

– Говорили су да иду тамо да се боре против терористичке организације Исламска држава и да помажу да се изведе политичка предаја власти. Нису учинили ни једно ни друго – рекао је Картер.

 

 

 

Извор: vesti-online.com

loading...