loading...
Издвајамо Русија

РУСИЈА ПОНОСНО РЕКЛА ЊЕТ: Чланови породице убијеног пилота одбили турски поклон

Оборен руски авион од стране турских терориста (фото:ЈуТјуб)

Чак и ако буду нудили компензацију, нико је неће узети. То није само понижавајуће, него је и ужасно – изјавио је у интервјуу за радио-станицу “Говори Москва” брат пилота Павел Пешков.

Чланови породице пилота Олега Пешкова, који је погинуо приликом турском обарања руског бомбардера на турско-сиријској граници новембра прошле године, одбили су предлог Турске да им поклони кућу у свом летовалишту Кемеру, преноси Спутњик.

– Чак и ако буду нудили компензацију, нико је неће узети. То није само понижавајуће, него је и ужасно – изјавио је у интервјуу за радио-станицу “Говори Москва” брат пилота Павел Пешков.

Он је посебно нагласио да породица не намерава да од Анкаре тражи компензацију.

Званичници турског летовалишта Кемер понудила је раније данас кућу на поклон породици убијеног руског пилота Олега Пешкова који је погинуо приликом обарања руског бомбардера на турско-сиријској граници, крајем новембра прошле године.

Генерални конзул Русије у Анталији Александар Толстопиатенко потврдио је за агенцију Тас ову иницијативу.

– Тачно је да сам примио делегацију коју је предводио градоначелник Кемера који је понудио кућу на поклон породици погинулог руског пилота – рекао је конзул и додао да “никаква одлука још није донета по том питању”, преноси Тас.

Раније, секретар тусрског председника задужен за медије, Ибрахим Калин, је рекао да његова земља разматра питање одштете породици погинулог пилота.

 

 

Извор: Телеграф / Танјуг