loading...
Издвајамо Русија

РУСИЈА РЕШАВА СВЕТСКЕ ПРОБЛЕМЕ – Лавров: Турци се смирили, решићемо сиријску кризу

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да је Русија забринута, јер специјални изасланик УН за Сирију Стафан де Мистура избегава своје обавезе и не сазива нову рунду међусиријских преговора, преносе руске агенције.

– Нормализација односа између Русије и Турске позитивно ће се одразити на укупну ситуацију у региону и, што је једнако важно, надам се да ће нам помоћи да ефикасније проналазимо заједничке приступе у решавању сиријске кризе, према којој Русија и Турска имају битно различите ставове – изјавио је шеф руске дипломатије, преноси РИА „Новости“.

– Мој отворени разговор са министром спољних послова Турске Мевлутом Чавушоглуом у Сочију 30. јуна указује нам да можемо очекивати да ћемо сада имати мање неспоразума са нашим турским партнерима. Потрудићемо се да отворено разговарамо о спровођењу одлука Савета безбедности УН и Међународне групе за подршку Сирији – изјавио је Лавров.

– Забрињава нас то што представник генералног секретара УН Стафан де Мистура не сазива следећу рунду сиријских преговора и почиње јавно да изјављује да Русија и САД треба прво да се договоре о политичком решавању ситуације у Сирији, а да ће онда УН сазвати следећу рунду сиријских преговора. То је погрешан приступ – сматра руски министар спољних послова.

Извор:  vesti-online.com