loading...
Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО – БАЛАШЕВИЋ пева Хрватима док УСТАШЕ славе „Олују“!

Познати новосадски певач и кантаутор Ђорђе Балашевић, веровали или не, певаће у Хрватској, ни мање ни више него 4. августа, на 21. годишњицу злочиначке акције „Олуја“, у којој је убијено 2.000 и протерано око 250.000 српских цивила!

Концерт у пулској „Арени“ заказан је за 21 сат, па ће тако српски певач наступати у Хрватској само вече уочи званичне државне церемоније и прославе геноцида над Србима, на којој ће запевати и озлоглашени србомрзац Марко Перковић Томпсон!?!
Цинично и ружно

Премда ово „панонском морнару“ није први антисрпски скандал, јавност у Србији згрожена је овом Балашевићевом одлуком. Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта каже да није изненађен Балашевићевим гестом, јер један део „елите“ у Србији свесрдно подржава Хрвате.

– Ово је скандал! На тај начин он фактички учествује у прослави прогона 250.000 Срба са својих огњишта. Помирење не може доћи преко музике или позоришта. Загреб мора званично да се дистанцира од злочиначке политике и суочи са геноцидом који је почињен над српским цивилима. Свака друга прича је цинизам или лаж – подвлачи Линта и додаје да почетком августа ниједан српски уметник не би требало да се појављује у Хрватској.

Председник Документационо-информационог центра „Веритас“ Саво Штрбац сматра да је наступ новосадског музичара у Хрватској на дан „Олује“ непоштовање према српским жртвама.

– Већина нас Крајишника обележава 4. август као Дан жалости, а и Вучић и Додик ће бити у избегличком насељу Бусије код Батајнице. Непримерено је за било ког Србина да у свету, а нарочито у Хрватској, наступа тог дана. То је застрашујуће, јер је тог датума операција почела. Ако Срби не поштују своје жртве, ко ће их поштовати – категоричан је Штрбац.

На другој страни, председник Српског националног вијећа Милорад Пуповац истиче да је уверен да ће Балашевић на наступу у Хрватској „послати антиратне поруке“.

– Није ми познато да Балашевић тај дан наступа у Пули. Ако је тако, сигуран сам да ни он, ни његова публика неће вређати никог, па ни страдање Срба. Штавише, верујем да ће његове поруке бити антиратне, као што верујем да ће његов концерт узнемирити хрватске екстремисте, који ће устати против њега. Посебно симпатизери Томпсона, коме истарске власти не дозвољавају да пева у пулској „Арени“ – закључује Пуповац.

Не мари за жртве

И док се прозвани Балашевић, очекивано, није оглашавао, његова супруга Оливера јуче није била расположена за коментар овим поводом, баш као ни ћерка Јелена Беба Балашевић. Међутим, Беба, која је и функционерка ДС, на Твитеру је окачила коментар који потврђује да Балашевић не мари претерано за српске жртве:

– Мој ћале никад није имао проблема с Хрватима. Ни Босанцима. Ма ни са Македонцима. Није ни са Србима. Или Словенцима… Само с будалама.

Ранији Балашевићеви испади

* На концерту у Хрватској рекао: ‘Говорим искварену верзију хрватског, тзв. српски језик’
* На наступима у иностранству користио службено обезбеђење МУП Србије
* 2004. од покрајинске владе Бојана Пајтића добио осам милиона динара за пропали филм „Као рани мраз“
* Одржао бесплатан концерт у Новом Саду у председничкој кампањи Бориса Тадића 2012. године

Усташа Томпсон пева на државној прослави ‘Олује’

Злогласни хрватски певач Марко Перковић Томпсон, познат по величању усташтва и болесној мржњи према Србима, певаће само дан после Балашевића, на званичној државној прослави 21. годишњице „Олује“ 5. августа! Томпсон, који на наступима публику редовно поздравља усташким покличем „За дом спремни“, наступиће пред целим државним врхом Хрватске, на челу с председницом Колиндом Грабар Китаровић и премијером Тихомиром Орешковићем. Прослава ове злочиначке акције почеће окупљањем на тврђави у Книну, подизањем заставе и одржавањем мисе. Да цинизам и лицемерје буду већи, новац с прославе је, како наглашавају, „хуманитарног“ карактера и иде за обнову водоторња у Вуковару (!?).

 

Извор:Информер

loading...