Издвајамо Свет

СКАНДАЛОЗНО – ХРВАТИЦА ИЗВРЕЂАЛА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: “Светац јер је јео мало и возио се трамвајем?”

Глумица Срна Ланго запалила је друштвене мреже статусом на друштвеној мрежи Фејсбук у којем је критиковала предлог да се покојни патријарх Павле прогласи свецем. Она је, наиме, написала да ако он треба да се прогласи свецем, то треба да се уради и са целом Србијом.

– Светац јер је ишао трамвајем и ретко јео? Можда је и чешће јео ал га хтео метаболизам, не знам. Па, да прогласимо онда целу Србију коначно светом, све понаособ, јербо мислим да и ређе једу а градским превозом таљигају свакако. о благосиљању мржње ономад уз кандило, да не почињем. Чуј, светац – написала је она.

Зачудо, испод овог уписа, уследили су коментари осталих корисника ове друштвене мреже који су се сложили са глумицом.

– И сад ћу увредити обожаваоце патријарха Павла… али ево како је он видео где је место жени…“Налажући женама као обавезу, без обзира на све лоше особине мужа… Да буде послушна и да му чини уступке, хришћанство види у томе средство за укорењивање мира у брачним односима и поновно успостављање брачне среће – гласио је један од њих, док је други корисник отишао још даље са увредама делећи чланак са опскурним насловом „Све болесне изјаве патријарха Павла“.

 

Извор:Еспресо.рс

Loading...
loading...

7 Comments

Click here to post a comment

  • Има она свог свеца, што се брине о туђем.

  • Totalna ispraznjena kanta od zene ili ti vec cega…zombie
    Cak ni u kategiriju gluoace je ne bih stavila, I to je previse ljudski

  • Obzirom da SPC i njen “patrijarh Irinej” nemaju nameru da kanonizuju Teslu u sveca (navodno “Tesla nije nikakav čudotvorac” – patrijarh Irinej) onda neka kanonizuju pok. patrijarha Pavla. Pok. patrijarh Pavle nije blagosiljao kalašnjikove (baram ne javno) i nije se slikao sa njima, niti je bio poročan (za razliku od svog naslednika) ali od tog mamlaza, idiota , lopova i majmuna Irineja može se svašta i čuti i očekivati pa i to da Tesla “nije nikakav čudotvorac”.

  • “Čovek ne može da bira vreme u kome će se roditi i živeti, od njega ne zavisi od kojih roditelja i od kog naroda će se roditi, ali od njega zavisi kako će on postupati u datom vremenu: da li kao čovek ili kao nečovek, bez obzira na to u kom narodu i od kojih roditelja.” Patrijarh Pavle. Ja ne znam kako je Srna Lango vaspitana, ali mene su roditelji vaspitali da svako ima pravo na lični stav u životu i da to nikako , ni na koji način ne znači međusobno omalovažavanje i pogrdne reči prema onom ko drugačije misli. Sem toga, da bi brak uspeo žena mora imati onu vrstu strpljenja i nežnosti koja bračnu vezu ukrašava i u momentima koji su konfliktni. U suprotnom, nema braka, samo svađe dva pola koja trabunjaju o ravnopravnosti i ko šta treba da radi ili ne radi, umesto da se vole. Ljubav je empatski odnos, a strast je sebičan odnos.Da li je ona u braku?

  • Lupila i ostala ziva, svaka cast, jok Stepinac je svetac, on se je vozio tramvajem i postio sa svabama i Pavelicem uz glave Srpske dece na stolu, e moja hrvacko 😀

  • Колико знам живи у Београду, где се школовала, а мислим да јој је отац Србин.Размислите о томе зашто нас највише вређају управо људи који су живели са нама и увек били привилеговани и заштићени.

Loading...