loading...
Издвајамо Србија

СКОТ ПОРУЧИО: Окорелим терористима треба дати нову шансу баш у СРБИЈИ!

Кајли Скот (фото:Јутјуб)

Амбасадор САД у Србији је нагласио да тим људима, које је његова држава држала заточене у озлоглашеном затвору за најокорелије терористе, треба дати нову шансу и то баш у Србији.

Амерички дипломата је новинарима рекао да је пријем два притвореника из Гвантанама дуго планиран и да је то део програма за затварање тог војног затвора.

Према његовим речима, САД имају помоћ од много земаља у реализацији тог плана, а Србија је, међу петнаестак европских земаља, које су примиле затворенике из Гвантанама.

То је велики хумани гест“. нагласио је Скот, који, међутим, није желео да говори о детаљима договора са српским властима, али је истакао да је најважније да су они сада у Србији и да их је Србија примила.

– „Мислим да је најважније да ови људи буду примљени у српско друштво, да могу да започну нов живот – подвукао је Скот изразивши уверење да је Влада Србије већ предузела кораке у том правцу.

Двојица притвореника из америчког војног затвора у заливу Гвантанамо на Куби Мухамади Давлатов из Таџикистана и Мансур Ахмад Саад ал-Дафи из Јемена пребачени су у Србију.

Ово је први пут да се у Србију шаљу притвореници из Гвантанама, где ће после овог трансфера остати 76 притвореника.

 

Извор: Танјуг

loading...