Издвајамо Србија

СНП 1389 РЕПУБЛИКА СРПСКА ОШТРО ПОРУЧУЈЕ: Срна Ланго да се извини а Балашевићу одузети држављанство!

loading...

 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 СНП 1389 РЕПУБЛИКА СРПСКА

 

Поводом све учесталијих испада јавних личности, осећамо дужност и потребу да се обратимо јавности.

 

-Као грађани Републике Србије и верници Српске Православне Цркве, дубоко смо повређени и изненађени изјавом, глумице Срне Ланго, која је отворено и директно уперена против блаженопочившег Патријарха Павла, а индиректно и против свих верника Српске Православне Цркве. Она се овом приликом обрушила на нешто најсветије што српски народ има у својој новијој историји.

Ми разумемо да свако има право на своје мишљење, и то поштујемо, али нећемо да допустимо да поједини јавно испољавају психолошке фрустрације, којим вређају вернике Српске Православне Цркве, грађане Републике Србије и све поштоваоце лика и дела  блаженопочившег Патријарха Павла.

Овакве испаде СНП 1389 Република Српска и његови чланови неће толерисати!
Зарад очувања традиционалних и верских вредности спремни смо борити се до последњег.

Овим путем позивамо Срну Ланго, да се јавно извини свим верницима и поштоваоцима лика и дела Патријарха Павла, и тиме избегне непријатности које јој следе.

-Други разлог због којег се обраћамо јавности је ништа блажи од срамне изјаве глумице Срне Ланго, и испад је још једне јавне личности, кантаутора, песника и глумца Ђорђа Балашевића, који у одсуству морала, части и поноса намерава да одржи концерт у Хрватској Пули, и то ни мањи ни више већ на 21. годишњицу злочиначке акције „Олуја“, у којој је убијено преко 2000 и протерано преко 250.000 српских цивила, чиме узима учешћа у прослави овог гнусног злочина и геноцида над српским становништвом.

Ово није први пут да, како себе назива „панонски морнар“, има изливе мржње према српском народу. У прилог томе говори и још један његов концерт у Хрватској када је јавно изговорио: „Говорим искварену верзију хрватског, тзв. српски језик“.

И ако је 4. августа Дан жалости и непримерен је наступ било којој јавној личности, „панонско говедо“ Ђорђе Балашевић одлучио је да наступа ни мање ни више већ самим усташама, истим онима који су починили геноцид над српским живљем тог 4. августа 1995 године.

Овог пута не само да је увредио грађане Србије и све Србе расејане по свету, него је сад и пљунуо на све српске жртве, притом „певајући“ и смејaјући се у лице мајкама, женама, сестрама и деци страдалих у злочиначкој акцији „Олуја“.

Ђорђе Балашевић, панонско говедо, прешао је и преко највиших прагова толеранције, загазећи дубоко у блато од којег на ни сав Дунав неће опрати.

Ми српски националисти, нећемо остати глуви на овакве гестове и поруке, панонског говеда, Ђорђа Балашевића, стога му овим путем поручујемо да ћемо убудуће његове концерте дочекивати “радо“, исто као и концерте његовог колеге дина мерлина, коме нисмо скупили храбрости и име написати великим словом.

У скорије време, покренућемо интернет петицију у којој ћемо скупљати потписе за одузимање држављанства Републике Србије, кантаутору, певачу и глумцу Ђорђу Балашевићу, панонском говеду.

Још један разлог нас је навео да се јавно обратимо, а то је испад дневних новина „Блиц“, које су на својој насловној интернет страни објавили мапу Србије без Јужне српске покрајине Косова и Метохије. Реч је тексту „Ко то каже Србија је мала? Колика је заиста наша земља у односу на џиновске државе“ .

Подсећамо такође да ово није први пут да ове дневне новине јавно промовишу независност Косова и Метохије…
Од дневних новина „Блиц“ очекујемо објашњење…
Ми српски националисти из СНП 1389 Република Српска, огорчени смо на домаћу јавну сцену,  поједине јавне личности и њихове испаде у јавности.

Покушаћемо да ступимо у везу и са осталим патриотским организацијама и да заједничким снагама станемо у борбу за очување српских традиционалних, верских и моралних вредности.

Такође овом приликом позивамо грађане да се НЕ придружују, страној и плаћеничкој иницијативи, „Не давимо Београд“  која за циљ има дестабилизацију државе, и сценарио 5. октобра. Подсећамо да су ову иницијативу подржале све полтронске  организације које раде под палицом и управом страних амбасада чија је мисао и рад заснован на уништењу суверенитета и државности Републике Србије.

 

У Новом Саду
27.07.2016 лета Господњег

Извор:Србија јавља

Loading...
loading...
loading...