Издвајамо Србија

СРБИ ВОЛЕ ПУТИНА: Бањалучанин Стево направио Путина од 200 килограма глине

Бањалучанин Стево Селак направио је од глине скулптуру председника Руске Федерације Владимира Путина

Loading...

БАЊАЛУКА – Бањалучанин Стево Селак направио је од глине скулптуру председника Руске Федерације Владимира Путина, крај које се фотографишу бројни пролазници из града на Врбасу и околине. Израда скулптуре од глине или “блата”, како каже самоуки Селак, трајала је осам месеци, а фигура је постављена у бањалучком насељу Паприковац.

– Само једно уво сам правио више од 50 пута…. За израду Путинове скулптуре потрошио сам 200 килограма глине, коју сам добио бесплатно од бањалучке циглане. Све се природно сушило – објашњава Селак.

На идеју да прави Путина дошао је, како каже, “због љубави према Русији”.

– Откад знам за себе волим све што је руско, а Путина обожавам. Пре месец и по сам му, преко руског амбасадора у БиХ Петра Иванцова, послао своју “Књигу живота – упутство за употребу”, која је преведена на руски – каже за Срну овај Бањалучанин.

Стево у дворишту има још две скулптуре, сина Матеје и самог себе. Планира да идуће године направи и скулптуре својих родитеља, као и великог грчког филозофа Сократа, јер је то један од Селакових надимака.

Стево Селак је у Српској познат и по својим сведочанствима о томе како је преживео три клиничке смрти и два тумора. Зато је у својој “Књизи живота” навео да се смрти не треба плашити, јер је душа вечна.

 

 

Извор: Вечерње новости

Loading...
loading...
loading...