loading...
Издвајамо Свет

ТАКО СЕ ТО РАДИ: Орбан довео Мерцедес у Мађарску, стиже милијарда € инвестиција!

Немачки произвођач луксузних аутомобила Мерцедес-Бенц ће потрошити милијарду евра на изградњу нове фабрике у Мађарској.

То ће, како поручују из компаније, донети отварање око 2.500 радних места.

„Подесива“ фабрика, дизајнирана тако да се брзо претвори у фабрику за производњу различитих модела, биће изграђена поред постојећег производног погона у мађарском граду Кечкемету, наводи се у саопштењу члана управног одбора компаније Маркуса Шефера, а преноси агенција Франс прес.

Изградња фабрике је најављена за 2018. годину, а производња би, према очекивањима компаније, требало да почне 2020. или 2021. године, изјавио је портпарол Дајмлера, матичне компаније Мерцедеса.

Нова фабрика ће производити моделе са погоном на задњој осовини, као и аутомобиле са погоном на предње точкове, наводи АФП, подсећајући да Мерцедес од 2012. године производи компактна возила у фабрици у Кечкемету, на око 70км од Будимпеште.

Званичници компаније су у априлу најавили улагање додатних 580 милиона евра у модернизацију и проширење постојеће фабрике, која тренутно запошљава преко 4.000 раднике и произвела је више од 180.000 аутомобила у 2015. години.

Дајмлер је у кварталним резултатима објављеним 21. јула пријавио рекордну продају возила од 761.334 и нето профит од 2,45 милијарди евра, наводи Франс прес

 

Извор:Танјуг