loading...
Издвајамо Русија

ТАКО ТО РАДЕ РУСИ: Агент ФСБ-а сломио раме америчком дипломати, због шпијунаже!

Амерички лист The Washington Post је објавио да је сарадник руске службе државне безбедности у центру Москве напао дипломату САД, тврдећи да је сарадник ФСБ био у униформи и да је физички насрнуо на америчког дипломату док је улазио у зграду амбасаде САД у Москви.

Наводно је „амерички дипломата“ у том окршају задобио прелом рамена, па је био принуђен да напусти Русију ради лечења.

The Washington Post „сарадника ФСБ“ назива „припадником службе за обезбеђивање објеката“ и, пишући о разлогу напада, наглашава да је Американац вероватно радио за шпијунажу САД, кријући се иза дипломатског статуса.

Захарова: Амерички „дипломата“ је агент ЦИА који се маскиран враћао из акције

Министарство спољних послова Русије је саопштило да је „амерички дипломата“ према коме је, како пишу амерички медији, у Москви примењена сила, сарадник CIA и да је сам напао на полицајца који обезбеђује амбасаду САД у главном граду Русије.

„Познато је да је тај дипломата у суштини сарадник CIA. Те ноћи се маскиран враћао из обавештајне операције. И, да ли зато што је био превише нервозан или зато што је напросто желео да без идентификације уђе у амбасаду, није хтео да покаже своју дипломатску легитимацију. Када је био заустављен, почео је да „маше“ рукама. Уосталом, саговорници „Вашингтон Поста“ не крију да је за њега дипломатски пасош само покриће. А сломљено раме је већ научна фантастика. Како би дипломата са таквом повредом, кад се већ пробио у амбасаду, могао мирно да поправља фризуру, стојећи испред огледала? А управо то се види на снимку који су нам показали сами Американци“, каже Марија Захарова.

„Наш полицајац, који је дежурао и обезбеђивао амбасаду САД, хтео је да провери документа човека који је изгледао сумњиво, да би се уверио да не постоји претња за дипломатско представништво САД. Међутим, Американац га је лактом ударио у лице уместо да му покаже легитимацију! Дошло је до туче у којој је незнанац одгурнуо чувара амбасаде и сакрио се у њој“.

„Вашингтон је тражио да Русија амбасади САД у Москви осигурава полицијско обезбеђење“, каже Захарова, наглашавајући да руски полицајци савесно штите територију амбасаде од упада извана и да би САД требало да буду захвалне чувару који је радио свој посао и да казне „дипломату“ који се понео као непоправљиви хулиган.

 

Извор: srb.news-front.info

loading...