Издвајамо Свет

ТАКО ТО РАДЕ РУСИ: Американци их упозорили да су бомбардовали њихову базу, РУСИ се врате па опет!

loading...

Према речима америчких званичника, Руси нису бомбардовали обичну извидницу. Њихова мета била је тајна база операција елитних америчких и британских снага. Штавише, познато је да је контингент од око 20 британских специјалних снага напустио базу само 24 часа раније.

Различити извори су потврдили да су руске ваздушне снаге прошлог месеца уништиле војну базу САД и Велике Британије у Сирији.

Амерички официри су одмах након првог напада упозорили своје руске колеге да су погодиле америчку базу, а руске снаге су одговориле тиме што су послале још један талас и погодиле установу још једном.

Према извештајима Wалл Стреет Јоурнал-а, руске ваздушне снаге су пре месец дана уништиле тајну војну установу коју су користиле специјалне снаге САД и Велике Британије у Сирији. Влада и војска ове три државе су потпуно игнорисале ту чињеницу.

Руски авиони су 16. јуна погодили забачену војну установу у Ал Танфу на југоистоку Сирије. Погођена је тајна база САД и Велике Британије, а непознато је да ли је то била случајност.

Војска САД наводи да су на базу бачене касетне бомбе и да су након тога представници америчке Централне команде у Катару обавестили своје руске колеге у Латакији да је бомбардована база заправо део америчке инфраструктуре. Међутим, само 30 минута након тога, база је погођена још једном.

Стручњаци ово објашњавају тиме што су САД познате по подршци „умереној опозицији“ и терористичкој групи ИСИС, те да је ова база као и многе друге служила за свргавање Асада са власти и да је направљена илегално уз кршење суверенитета Сирије и међународног закона.

Wалл Стреет Јоурнал је пренео следеће:

„Извидница близу јорданске границе коју су користиле америчке и британске специјалне снаге је погођена у ваздушним нападима прошлог месеца“.
Међутим, према речима америчких званичника, Руси нису бомбардовали обичну извидницу. Њихова мета била је тајна база операција елитних америчких и британских снага. Штавише, познато је да је контингент од око 20 британских специјалних снага напустио базу само 24 часа раније. Британски званичници су одбили да коментаришу овај догађај.

Америчка војска и обавештајни званичници наводе да је овај руски напад део кампање Москве да притисне Обамину администрацију на прихватање сарадње у Сирији.

Руске ваздушне снаге су погодиле још један амерички камп у јулу који је припадао сиријским борцима које подржава ЦИА.

 

Извор:Wебтрибуне.рс

Loading...
loading...
loading...