loading...
Издвајамо Србија

ТЕ ЗМИЈЕ ПОДРЖАВАЈУ ЕУ И НАТО — Вучић о тероризму: Змија се удара у главу!

Премијер Србије најавио је куповину нових хеликоптера немачко-француске производње, али и борбених хеликоптера, и са тим у вези најавио наставак сарадње са Руском Федерацијом, али и Кином.

Специјална бригада копнене Војске Србије у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву, демонстрирала је пред српским премијером Александром Вучићем, министрима одбране и унутрашњих послова, Зораном Ђорђевићем и Небојшом Стефановићем, своје способности у борби против терориста, ослобађању талаца из запоседнуте зграде, као и борилачке вештине.

Премијеру и министрима гости су били начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и почасни строј. Вучић ће уједно имати и прилику да види наоружање и војну опрему које користи ова бригада.

Премијер Србије Александар Вучић оценио је, после учесталих терористичких напада, да се свет креће у чудном смеру, а да ми морамо да будемо спремни и за борбу против тероризма и за сваку другу одбрану земље, због чега ће 1.500 војника бити врхунски обучено и опремљено.

Коментаришући напад у Немачкој, Вучић је рекао да је „Немачка јако добро реаговала на јучерашњи напад у Минхену“, и додао да је јако тешко спречити „психопате“ да изврше нападе.

„Која служба је могла да претпостави шта планира неки психопата, као што је то био случај у Ници“, рекао је премијер, додајући да је боље ударити „змију у главу“, али да је то посао за велике силе, а да смо ми мали, и да је боље да се ми не мешамо.

Вучић је казао да је поносан на војску, као и на полицију, и да је веома задовољан што никада боље нису сарађивали, додајући да је уверен да ће аједно радити и на одбијању терористичких и било каквих других напада на Србију.

Према његовим речима, наредних месеци и година бићемо, како по оружју тако и по обучености припадника војске и полиције, спремни да одговоримо сваком потенцијалном агресору и терористи.

Вучић је изјавио да је у Панчеву видео најтеже и најзахтевније вежбе које су извели припадници специјалне бригаде, без струњаче, не штедећи се.

Српски премијер је додао да дао налог за пријем додатних 200 припадника специјалне бригаде.

„Сви ће имати најбољу панцирну заштиту, пушке, дневне и ноћне нишане“, најавио је он, додавши да је разговарао и о појачаном раду наших беспилотних летелица, које ће за годину дана бити и наоружане.

Вучић је најавио и куповину нових хеликоптера немачко-француске производње, како би се решио транспорт војске, а онда ће се прећи на борбене хеликоптере.

С тим у вези је најавио наставак сарадње са Руском Федерацијом, али и Кином, додавши да је кинеска донација и чамац који користи специјална бригада.

„Држава мора хитро да реагује, а честитао бих немачким полицајцима на брзој и хитрој реакцији. Тако желимо и ми“, подвукао је он.

Влада на Дан радости

Мандатар за састав владе Александар Вучић изјавио је да то што владе још нема није хир, већ да постоје одређени проблеми које још не може да реши:

„Не желим да формирам владу против које бих сâм био. Настојим да влада буде формирана у првој половини августа, а ако не будем успео — владу ће формирати неко други, кога ћу ја предложити“, рекао је Вучић.

Он је додао да спекулације о формирању владе 5. августа нису нимало основане, те да влада неће бити формирана на дан злочиначке операције „Олуја“.

„Желим да влада буде формирана на Дан радости, јер ће грађани добити владу која ће обезбедити највећи раст“, поручио је Вучић.

Упитан за страну подршку неким политичарима, Вучић је одговорио да га не занима кога амбасадори подржавају.

„Амбасадори нека подржавају кога хоће, мене то не занима. Мене занима само шта грађани мисле“, поручио је и додао да не зна да ли ће Американци да подржавају неког.

Грађани, према његовим речима, сами могу да препознају људе који раде у интересу своје земље.

 

Извор:  rs.sputniknews.com