loading...
Издвајамо Србија

ТЕШКО СЕ НАМА СРБИМА: Вучић и званично у коалицији са Чедом!

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић већином гласова изабрана је за председницу Одбора за културу и информисање. За заменицу је изабрана посланица Либерално демократске партије, Наташа Мићић, чиме је продубљена сарадња између ЛДП-а и СНС-а.

Мају Гојковић је за председницу Одбора за културу предложила посланица Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић, која је председавала седницом одбора као најстарија посланица.

Гојковић: Предлажем Мићић јер има огромно политичко искуство и одличан је правник

„Предлажем Мићић јер има огромно политичко искуство, одличан је правник и познаје рад одбора, као и због тога што је члан опозиционе странке, има разумевања и моћи ћемо да се договоримо око рада одбора“, образложила је Гојковић свој предлог.

За избор Маје Гојковић гласало је 12 одборника, а два гласа су била против и исто толико уздржаних. Гојковић се после избора захвалила на избору.

Она је за свог заменика предложила посланицу Либерално демократске партије Наташу Мићић, што је прихваћено.

Наташа Мићић је рекла да ће та странка подржати избор Гојковић, јер када се погледа ко је све члан Одбора, логично је било закључити да ће бити изабрана за председницу.

„Са културом све почиње и све завршава, а исто важи и за информисање. Сматрам да је добро да председница парламента буде и председница Одбора, али из искуства знам колики је обим посла председника парламента и изражавам бојазан да ли ће Гојковић успевати да се са свиме избори“, рекла је Мићић.

Вукадиновић: Да ли је Мићић за заменика постављена као кандидат власти или опозиције?

„Да ли је Наташа Мићић за заменика председника Одбора за културу и информисање изабрана као кандидат власти или опозиције?“ упитао је члан Одбора Ђорђе Вукадиновић.

Он је додатно питао, да ли ће Наташа Мићић, уколико ЛДП буде део власти, поднети оставку на ту функцију и уступити место некоме из опозиције, подсетивши да јсу за време Војислава Коштунице, челна места у скупштинским одборима, а не само заменичка, припадала људима из опозиције, као гарант контроле извршне власти.

Посланица ДЈБ Александра Чабраја каже да се изборима председника одбора приступа као именовањима и да се до почетка седнице није знало ко ће бити предложен.

„Гојковић се културом никада није бавила, није јој ни струка ни област интересовања“, рекла је Чабраја.

Посланик СНС Мирко Атлагић каже да није тачно да се Гојковић није бавила културом, да је изузетно руководила Скупштином Србије, да је врстан правник и адвокат.

Посланик Ђорђе Вукадиновић рекао је да одбор убудуће треба да се бави горућим питањима из културе попут Народног позоришта и Политике, где, како каже, главни уредник не зна ко је власник новина које води.

„Одбор треба да се бави власништвом медија, медијском стратегијом. Да би могли тиме да се бавимо потребна је сарадња и коперативност свих чланова одбора“, рекао је Вукадиновић.

Председница одбора у претходном сазиву Весна Марјановић (ДС) замерила је већини што су изостале консултације са осталим странкама и због чега име кандидата за председника одбора није достављен члановима дан раније или бар пола сата пре седнице.

 

Извор:Танјуг