Издвајамо Србија

УБИЦА НЕДУЖНИХ ЋЕ ОДГОВАРАТИ КАД ТАД: Блер је одговоран и за Ирак, и за Југославију

“Бивши британски премијер Тони Блер један је од најодговорнијих за изузетно бруталне, злочиначке акције у Ираку, али и према СР Југославији 1999. године”, изјавио је војни аналитичар Милован Дрецун.

Милован Дрецун (фото:ЈуТјуб)
Милован Дрецун (фото:ЈуТјуб)
Loading...

– Осим тога шта је Тони Блер урадио да би подстакао интервенцију у Ираку, не смемо да заборавимо да су од ирачког рата профитирале управо британске фирме. У њиховој штампи се појављивао податак да су у првих годину дана обнове Ирака британске фирме приходовале 600 милијарди долара – рекао је Дрецун за “Спутњик”.

Он је навео да је реч о огромном профиту који је остварен тако што је Блер, уз америчко руководство, разорио једну суверену земљу без разлога.

Дрецун сумња да ће бивши британски премијер за то одговарати, без обзира на извјештај “Истрага о Ираку” у којем је утврђена његова одговорност, и додаје да то зависи од политичке снаге и структура које су “стајале” иза интервенције у Ираку.

Према његовим речима, био би преседан да неко попут Блера седне на оптуженичку клупу и одговара за почињене злочине, с обзиром на структуре које су изазвале бројне ратове да би геополитички преуређивали територије и отимале националне ресурсе.

У извештају се наводи да обавјештајни подаци, који су оправдавали одлуку о интервенцији, нису били довољно чврсти.

 

Извор: Срна

Loading...
loading...
loading...