Издвајамо Србија

УЗОРИ СРПСКЕ ОМЛАДИНЕ СУ: Владимир Путин, Патријарх Павле, Никола Тесла и Новак Ђоковић

Наш портал је радио анкету по градовима у Србији,питање је било ” Ко је ваш узор”?У анкети је учествовало 2000 младих људи из свих делова наше земље.

Loading...

Веровали или не узори нашој омладини су: Путин,Патријарх Павле,Никола Тесла и Новак Ђоковић.На њих четворо се угледа 1514. особа од укупно 2000. људи који су учествовали у анкети.

Ово су по 3. разлога због чега се баш младе особе угледају на њих.

Зашто је баш Путин узор омладини,ово су одговори:

1.”Зато што је храбар,мени један од најомиљенијих државника,човек који се бори за правду и слободу свих људи.Нервира ме када га упоређују са Хитлером и да је диктатор.Ти који га нападају су једноставно љубоморни на њега,зато што има подршку преко 90% Руса.И још веома важна ствар,захваљујући њему и његовој савести и памети,свет данас постоји.Сви се сећамо инцидента када су Турци оборили руски авион,то је повод за рат,Русија је имала право да крене у рат,и чак шта више,по међународним законима не би била агресор,већ неко ко одговара на агресију.Питање је како би рецимо Американци реаговали да су Сиријци или Иранци оборили неки амерички авион”.
2.”Путина првенствено поштујем зато што је пријатељски настројен према мојој земљи и мом народу.Разлози су и ти што се он  у Сирији искрено бори против терориста,тиме је доказао да није неко ко мрзи друге народе,друге вере,друге расе.Волео бих да будем као он.”
3.”То је човек који се бори против империјализма,човек који је најпопуларнији и највољенији политичар а исто тако и политичар од којег сви стрепе.Путин је од Русије створио суперсилу већу од САД-а.То је свакако за поштовање”.

Зашто је баш Патријарх Павле узор омладини:

1″.Зато што је био светац који је ходао нашом земљом,он је то својим поступцима и доказао”.
2.”Био је скроман,човек је сам крпио обућу,није имао скупа кола,возио се градским аутобусом.Зар то није вредно поштовања?!Да смо сви ми имамо врлине барем десети део као он,верујте ми да би све било боље”.
3.”Зато што није мрзео друге,зато што је волео све,без обзира на националну,верску припадност.Зато што је једноставно био добар човек”!

Зашто је баш Никола Тесла узор омладини:

1.”Првенствено зато што је паметан,и да није било њега не зна се како би изледао свет.Био је паметан и помогао је свету онолико колико год да је могао,желео бих нешто слично да урадим као он,он је понос Србије”.
2.”У то време када су сви гледали новац,и како своје знање да претворе у исти тај новац,он је све то радио бесплатно и џабе,доказ његове скромности је то што је умро напуштен у хотелу.Њега није занимала слава и новац,већ искључиво да помогне свим људима,и то је вредно поштовања”.
3.”Зато што је Србин који је урадио много тога за цео свет.Своје знање је искористио у добробит човечанства,толико је много урадио за цео свет,и верујте ми да никада не можемо да му се одужимо.И још нешто све је то дело једног Србина,зато је мој узор”.

Зашто је баш Новак Ђоковић узор омладини:

1.”То је понос Србије,најбољи тенисер на свету.Ја сам спортиста и волео бих да постигнем успех као и он.Уз то је и колико чујем јако хуман човек,да помаже другима”.
2.”Зато што га доста људи нападају,а он им увек запуши уста неком новом победом.Увек је позитиван,воли да се шали.Мени се све то свиђа”.
3.”Познајем људе којима је помогао на разне начине.Уз то је и успешан у свом послу,мислим да је он комбинација доброг и успешног човека”.

 

Поред Путина,Патријарха Павла,Николе Тесле и Новака Ђоковића,нашли су се и Војислав Шешељ,Милош Обреновић,Александар Вучић,Борис Малагурски,Светлана Цеца Ражнатовић,Јелена Карлеуша,Милутин Миланковић,Живојин Мишић.

Loading...
loading...
loading...