Издвајамо Русија

ВОЈСКА САД У СТРАХУ: Русија ће одговорити на амерички ПРО у Јужној Кореји — ракетама

Вежба руске војске (фото:Јутјуб)
loading...

Москва би на истоку Русије могла да распореди ракетне системе чији опсег досеже до места распоређивања система ПРО у Јужној Кореји, изјавио је први заменик Војног комитета Савета Федерације Јевгениј Серебреников.

 „Ми ћемо приликом свог војног планирања узети у обзир одлуку о распоређивању америчког ПРО у Јужној Кореји. Заједно са Министарством одбране су израђена конкретна решења о јачању утицаја у том правцу, укључујући распоређивање ракетних и копнених јединица“, рекао је сенатор Јевгениј Серебреников.

Он је нагласио да те јединице могу бити распоређене у било којем месту, „узимајући у обзир опсег ракета ради достизања места где ће бити распоређен ПРО у Јужној Кореји“.

Сенатор није искључио могућност да ранији планови за постављање војне базе на Курилима, узимајући у обзир распоређивање ПРО, „могу бити ускоро промењени“.

Раније је саопштено да су се САД и Јужна Кореја договорили о распоређивању најновијег система противракетне одбране ТХААД који је намењен за пресретање балистичких ракета на Корејском полуострву.

Извор: rs.sputniknews.com
Loading...
loading...
loading...