loading...
Издвајамо Србија

Зашто ћути Зоран Станковић и Координационо тело за Медвеђу, Бујановац и Прешево?

loading...

Поводом одлуке скупштине општине Бујановац о промени имена главног трга.

Бујановац – Обично се у народу каже: ”Ћутање је знак одобравања”. Да ли то важи и за шефа Координационог тела Зорана Станковића? Да ли је он сагласан са овом неразумном одлуком? Јер он као шеф Координациног тела за Медвеђу, Бујановац и Прешево а поводом случаја замене имена не прозбори ни реч. Да ли је уопште обавештен, да ли зна за такву одлуку или се једноставно не меша у свој посао? Биће да је све заједно.
Из Београда се не види Бујановац, а и велике су врућине да би се проф. Станковић ломатао по Бујановцу и бар поразговарао са ауторима ове, рекло би се, сулуде идеје која је већ створила тензије код становника и српске и албанске националности.
Пензионер Станковић има обавезу испред грађана пре свега српске националности да се огласи и спречи преименовање главног трга у граду да после вишедеценијске и мирне сагласности свих житеља града дозволи некоме да се игра ватром и мења имена Трга зарад дневно политичких интереса. Станковић мудро ћути и подгрева мирну промену имена трга. Не оглашава се. Значи да је сагласан да се у вишенационалном граду промени нешто што је вишедеценијска народна воља и што никоме до сада није сметало, а сада када је његова државна обавеза да у разговору са представницима албанске заједнице спречи уопште и помен да се у Србији било који трг, поготову овај у Бујановцу назове именом Скендербег, он вероватно игра домине са својим пензионерима у Вождовачкој шуми и баш га брига што Скендербег избацује Вожда. Мозда мисли да то нису његова посла. А јесу, итекако.

Погрешан човек на важном месту ?

Од почетка рада Координационог тела за Медвеђу, Прешево и Бујановац па до данашњих дана најгори могући избор за руководиоца ове важне институције је избор др Зорана Станковића

       

Да је Станковићу тешко обилазити локалне самоуправе на Југу Србије за које је као председник Владиног Координациног тела за Медвеђу, Бујановац и Прешево одговоран говори и чињеница да веома ретко прође и кроз Медвеђу где је до данас био само толико да може да се упореди са прстима једне руке. 

У Прешеву јос мање, док је у Бујановцу боравио онолико колико се може избројати на прстима обе руке.

Више је био склон салонским понашањем у Београду са својим колегама пензионерима у оговарању власти и у заузимању првог места испред шалтера када се прима плата.

О проблемима грађана, на пример Медвеђе који су се жалили на незакониту сечу шума или не уписивање појединих грађана у бирачке спискове није га било брига. Није одржао ниједан састанак на коме би се разговарало о било каквим проблемима житеља све три општине. Време је проводио у Београду и из даљине водио координацију Координационог тела.
Овакво у најмању руку неодговорно понашање Станковића није први пут. У време када је био Министар здравља 2011.јавна је тајна да је  здравство  било у најгорем положају јос од 2000 године. И тада се Станковић није мешао у свој посао.
Као Министар одбране 2006/7 године војска тадашње Србије и Црне Горе је била на најнижем месту по опремљености и спремности за одбрану од разних непријатеља територије које Министар покрива. И поново није учињено ништа. Није се човек мешао у свој посао. Своју неспособност да учини нешто и приближи ставове и да учини нешто да побољша свакодневни живот грађана Бујановца, Медвеђе и Прешева, крунисао је све дужим боравком у свом Београду а теренски рад и свакодневне сусрете у решавању проблема грађана обе националности препустио је богу. Ако верује у њега.
 На крају се може свести закључак да проф.Станковић свесно или несвесно се као миљеник сваки власти именује на неку одговорну функцију,али на тој функцији покаже колко је заиста способан и колко уопште има афинитета да тај посао који му је поверен обавља.

За нас остаје дилема са почетка текста зашто Станковић чути  поводом одлуке одборника СО Бујановац да досадашњи назив Трга Карађорђа Петровића у Бујановцу убудуће промени назив у  трг Скендербега,и данашње изјаве председника локалног парламента у Бујановцу и председник Националног савета Албанаца, Јонуза Муслију о подизању споменика у Нишу Скендербегу.

Обрада текста:

М.Станковић

Новинар сарадник и дописник

Loading...
loading...
loading...