loading...
Издвајамо Свет Србија

БРАВО, СВАКА ЧАСТ: Ђоковић и Зимоњић победом против Хрвата стартовали на Играма

Српски тениски дубл пласирао се у друго коло Олимпијских игара, пошто је у ноћи између суботе и недеље победио Хрвате Марина Чилића и Марина Драгању у два сета, 6:2, 6:2.

Српски тениски дубл Новак Ђоковић – Ненад Зимоњић пласирао се у друго коло Олимпијских игара у Рију, пошто је у ноћи између суботе и недеље победио Хрвате Марина Чилића и Марина Драгању у два сета, 6:2, 6:2.

Ово је прва победа српских тениских репрезентативаца, пошто су раније елиминисане у синглу Ана Ивановић и Александра Крунић, као и Јелена Јанковић и Крунићева у дублу. За сада се још не зна ко ће бити ривал Ђоковићу и Зимоњићу у осмини финала.

– Када се у обзир узме чињеница да сам ја у последње две године одиграо четири-пет дубл мечева и да са Ненадом нисмо имали много успеха, јер смо изгубили и у Дејвис купу и у Торонту, да на овај начин почнемо против квалитетног дубл пара је изузетно добро и надамо се да ћемо наставити тако – рекао је Ђоковић.

Српски тенисери победили су за 57 минута игре. У првом сету искористили су слабије сервисе Драгање, и после другог су повели са 5:2, да би онда Зимоњић одсервирао за сет – 6:2.

– Искрено, нисмо знали шта да очекујемо, али ово је нешто што сваки спортиста може да пожели. Мени је драго да играм са Новаком, да смо заједно доживели ово. Ретке су прилике да било који спортиста може да прође кроз ово. Он, наравно, има подршку где год се појави у свету, али ово је неки други ниво. Можемо да будемо пресрећни како смо играли и да будемо задовољни почетком турнира – рекао је Зимоњић.

Ђоковић и Зимоњић били су још сигурнији у другом сету и одмах су направили два брејка, да би после свог сервиса повели 4:0. Оба дубла сачувала су своје сервисе до краја, што је српској комбинацији било довољно за нових 6:2.

Ђоковић и Зимоњић рекли су да су одушевљени атмосфером и подршком, која им је дала полет да добро играју.

– Атмосфера је била невероватна, публика је била фантастична. Ми смо јако захвални на њиховој подршци. С једне стране, знамо колико смо добродошли од почетка овде, али нисмо знали да ће у овој пропорцији подршка бити доживљена и стварно је нешто што остаје запамћено за сва времена и што је нама дало крила да одиграмо како смо одиграли – рекао је Ђоковић новинарима, који су приметили да ће им противници у другом колу највероватније бити домаћи играчи Бруно Соареш и Марсело Мело, а приметили су да Новак на себи има и боје бразилске заставе.

– Ми ћемо се хранити том енергијом која год да је на терену. Што се тиче боја, није то ништа спонзорски то носим само сад за интервју. Не бих да изгледам препотентно, као што изгледам, али ово је неки начин да искажем захвалност Бразилцима – рекао је Ђоковић.

 

Извор: Вечерње новости

loading...