loading...
Издвајамо Србија

ЧЕДА ЉУТ: Лидер ЛДП-а се противи подизању споменика Милошевићу!

БЕОГРАД – Парламентарна Либерално демократска партија Чедомира Јовановића сматра да председник Републике нема право на колебљивост када је у питању да ли треба подићи споменик Слободану Милошевићу.

Из те партије је саопштено да је Србији потребан председник Републике који нема право на колебљивост када га питају да ли треба подићи споменик Слободану Милошевићу.

Не изненађује, кажу, Николићев став јер је и сам био део политике коју би данас, као први човек државе, морао да осуди.

Зато је, додају, потребан јасан систем вредности о којем говоримо годинама, зато је потребна политика која ће имати јасан став о узроцима свих данашњих проблема земље, међу којима је најдоминантнији погрешна политика коју симболизује Милошевић – политика национализма, рата, злочина, политичких убистава, гушења демократије.

“Милошевићеви споменици су 9. март, протести 1996/1997, јама креча у коју је на Фрушкој гори бачен Иван Стамболић пошто му је по Милошевићевом налогу пуцано у потиљак, пребијени грађани пред кордонима и батинашима, масовне гробнице по Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову. Све су то споменици који говоре све оно што Николић, Дачић и њима слични неће и не смеју и све што би неким наводно новим спомеником желели да сакрију”, наводи се у саопштењу ЛДП-а.

 

Извор: Танјуг

loading...