Издвајамо Србија

ЧЕДА тражи одлагање РЕФЕРЕНДУМА у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ и вређа СРБЕ!

Фото:Ју тјуб

Председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је данас да је потребно да се Србија изјасни против референдума о Дану Републике Српске (РС) јер се њиме крши “Устав дејтонске Босне и Херцеговине (БиХ)” и највише штети Београду.

“Србија мора да утиче да се референдум о Дану Републике Српске, заказан за 25. септембар, одложи и тако заустави сарајевски и бањалучки национализам који стоје иза њега”, наводи се у изјави Јовановића.

Према његовим речима, председник РС Милорад Додик организовањем референдума не само да крши поредак БиХ, већ доводи у питање мир између Срба и Бошњака.

“Потребан је нови договор који би вратио односе у оквире Дејтонског договора. Први корак је одлагање референдума, а затим разговори”, оценио је Јовановић и додао да премијер и председник Србије Александар Вучић и Томислав Николић то морају да зауставе, јер “Србија не сме да буде талац лидера прекодринских Срба”.

Референдум о Дану РС заказан је за 25. септембар, иако је Уставни суд БиХ утврдио да прописивање 9. јануара као Дана Републике Српске није у складу с Уставом БиХ.

 

Извор:Интермагазин

loading...
Loading...