loading...
Занимљивости Издвајамо

ЧУВЕНИ РУСКИ ПИЛОТ ПРОЗВАО ЧИТАВ НАТО: Ко сме да ми изађе на мегдан? (ВИДЕО)

Чувени Јевгениј Фролов упутио је изазов свим пилотима света, а посебно из НАТО земаља, да му изађу на црту, било кад и било где. Ево колико је пилота одговорило на изазов.

Када се нови и модернизовани руски ловац Сухој Су-37 (НАТО ознака “Терминатор”) званично појавио на међународној сцени, масе љубитеља ваздухопловства запањено су посматрале невероватне маневре које је овај авион могао да изведе.

Готово 20 тона летећег метала било је у стању да направи заокрет од 180 степени без имало муке. Ова невероватна агилност дала је руском авиону непревазиђену предност у блиској борби. Да је било који други авион покушао исто, распао би се под стресом или изгубио на брзини и пао.

Авион је дебитовао на аеромитингу у Фанбороу у Енглеској 1993. године, а руски пилот који је управљао авионом био је Јевгениј Фролов.

Он је тада упутио изазов свим пилотима света, а посебно из НАТО земаља, међутим, нико до данашњег дана није одговорио на овај изазов.

Свима је било јасно да су маневарске способности Су-37 без премца, због чега овај авион с правом називају “Господаром неба”.

Су-37 је пре свега ловачки авион (једносед), пројектован за извршење борбених задатака у свим временским условима. Ова верзија сухоја има изграђене 3Д векторско-потисне млазнице, које се покрећу независно једна од друге, а то је оно што овом авиону даје невероватне маневарске способности.

Амерички “стелт” авион пете генерације Ф-22, који је први увео векторско-потисне млазнице требало је да влада небом наредних 20 година. Међутим, појава Сухоја 37 је то покварила.

 

Извор:SrbijaDanas.com