loading...
Издвајамо Русија

ЏАБЕ ЈЕ, НАТО ЈЕ ПОЗНАТ ПО АГРЕСИЈИ И ЛАЖИМА: Русија спремна за дијалог са НАТО-ом

Заставе НАТО пакта и Русије (фото:ЈуТјуб,пиззап)

Русија је спремна на конструктивни дијалог са НАТО-ом, без обзира на мимоилажење у погледима и резултате одлука самита НАТО-а, изјавио је заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов.

„На брифингу је дата објективна процена наступа и одржаних расправа о проблематици европске безбедности. Упркос на различите погледе и последице одлука које су усвојене на самиту Алијансе у Варшави, руска страна је спремна за конструктиван дијалог о питањима од заједничког интереса“, рекао је Антонов.

Руско Министарство одбране позвало је стручњаке НАТО-а на консултације о војно-политичкој ситуацији у Европи.

„Војни стручњаци Северноатлантског пакта позвани су на консултације о војно-политичкој ситуацији у Европи у Москву у септембру ове године“, рекао је заменик руског министра одбране.

Антонов је, такође, додао да се у Министарству одбране спроводи детаљна анализа одлука донетих у Варшави. Руска страна на састанку Савета Русија—НАТО добила је предлог „позитивног програма“ развоја односа са Алијансом, чија реализација би допринела деескалацији тензија и спречавање војних инцидената на линији додира оружаних снага двеју страна.

На прошлом самиту НАТО-а у Варшави донета је одлука о јачању источног крила савеза. НАТО намерава да већ 2017. године у Балтичким земљама и Пољској размести четири интернационална батаљона.

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com

loading...