loading...
Издвајамо Србија

ДРАГАН СТАНОЈЕВИЋ: Нама Србима не треба ЕУ, већ савез са Русијом!

Драган Станојевић (фото Фејсбук)

Да ли је будућност Србије у ЕУ или је будућност Србије у савезу са Русијом.Исток или Запад,можда вам ауторски текст Драгана Станојевића помогне да одлучите.

Драган Станојевић (фото: Фејсбук)
Драган Станојевић (фото: Фејсбук)

Пише: Драган Станојевић:

Зашто нама Србима треба савез са Русијом?Зато што нам не треба са ЕУ! А са ЕУ нам не треба зато што би тада постали политичка и економска колонија! Зато што губимо национални идентитет и интереси народа ће се утопити у интересима светских коловођа,који преко ЕУ управљају и манипулишу државама и нацијама. Продају се наша национална блага и центар доношења одлука није Београд већ Брисел и Вашингтон.

Који мандат од народа имају ти центри да управљају нашом државом као колонијом и да нас лишавају суверенитета и будућности?!Комплетну политичку ситуацију у Србији, контролишу стране службе које су опет под утицајем Америчких служби, чисте се наше службе од патриотски настројених. Они контролошу већи део позиције и опозиције,негде директно а негде индиректно. Постоје технологије,којима се ствара илузија да Ви доносите одлуке, али је то само илузија и зато многи нису свесни својих поступака којима у ствари испуњавају замишљене циљеве западних „куратора“. Улажу максималне напоре како би уништили српско патриотско језгро, како им не би дозволили да се уједине, стално сукобљавајући једне против других. Са друге стране, сујете међу тим „лидерима“ ,сметају уједињењу родољубивих снага и онда имате невероватно ситуацију, да се скоро 80% патриотског тела, бори за цензус од 5% присутности у Српском парламенту.

Наравно,има и оних политичких лидера у Србији који се представљају као „представници политике Кремља“,који такође утичу на поделе патриотских гласова,иако они не представљају никакву политику Кремља, већ одређени круг људи, базиран на личним контактима и интересима, ради што бољег личног позиционирања у формирању власти и то наравно знају, само ужи кругови људи, упућених у Руску политику. Данас је свима јасно да је Русија од доласка Путина на власт, доживела стратешке промене и постала незаобилазан фактор у свету, а препозната је и као водећа држава за одржавање баланса од опасности западне хегемоније и увођења „демонократије“ у не послушним држвама.

У прилог максималној интеграцији са Русојом говоре и сви напади које смо доживели од стране запада, почев од распада Југославије и вођења рата против Српског народа у свим републикама, подржавања етничког чишћења српског народа,преко НАТО злочиначког бомбардовања, до отимања Космета. И данас постоје озбиљне опасности за даљи дезинтеграцију Србије,посебно је то изражено у Војводини и Рашкој области.Очекивати да ће запад подржати наше интересе или радити на очувању, било би апсурдно. Дакле сви чак историјски фактори говоре о томе да нам запад није савезник и да ништа добро не можемо очекивати са те стране, зато се појављује природна потреба сарадње са Русијом,јер никада нисмо доживели ни један сегменат оног што смо имали од запада. Историјски гледано,наш народ зна ко му је увек помагао када је било најтеже и схвата ко је природан савезник и неко, ко већ сада може да нам обезбеди одређену „аргументацију“ којом ће се превентивно деловати на те дезинтеграционе и опасне процесе, који нам се намештају.

Данас је војна индрустрија Русије доживела велику експанзију и свима је јасно какав је то потенцијал. Са друге стране, природни ресурси којима поседује Русија, говоре такође у прилог томе да је она незаобилазна светска држава са највећим економским перспективним потенцијалом, који у ствари највише и боли западне политичаре а посебно ткзв. (владаре света) који сањају о Руском Сибиру! Дакле,када говорим о Русији,имам у виду и везане пројекте,као што су Евроазијски савез, ОДКБ, и у одређеној варијанти ШОС, БРИКС и друге озбиљне алетернативне пројекте,али о њима ћеу рећи неки други пут опширније. Ако гледамо са економског аспекта, тржиште Русије а кроз њега нам се отвара и Евроазијско, има огромни потенцијал, (око ког се већ сада бори и западни капитал), који можемо искористити за подизање капацитета наших производних потенцијала и пласирања продукције, која би могла далеко лакше наћи своју примену на том простору него у ЕУ, чиме ми оживели све наше привредне потенцијале.

Ја ово све не говорим као неко ко много чита путем интернета или гласина које до мене стижу, већ као неко, ко је пола свог живота на том простору деловао и политички и економски и достигао успех на оба поља. Наравно, знам да у Српском народу постоје и недоумице, око деловаеа Русије у Србији,да очекивања нису на потребном нивоу, постоје и разочарења, али у следећим интервјуима,објаснићу и ту проблематику са аспекта мог сазнања о унутрашњој политичкој коњунктури Русије као и проблемима који се препознају код нас. Али да још једном кажем у прилог Српско-Руским односима је то, да сваки Србин, сваки ударац по самољубљу запада или победу Русије на било ком пољу, доживљава као личну. Дај Боже да што више победа доживимо у скорој будућности. На крају бих хтео рећи, као неко ко подједнако добро зна и Српски и Руски менталитет и осећаје, један мој лозунг „Србија је срце Русије а Русија је срце Србије“! Живело братство наших народа!

О аутору тескта:

Драган Станојевић је живео и радио у Русији и Украјини последњих 25 година. 2008 године, Створио прву Српску Евроазијску организацију са међународним статусом.Он је такође и козачки генерал. Успешан привредник,власник неколико предузећа.Познат у Руским круговима као лобиста Српско-Руских интереса. У Руским медијима,посебно у политичким ток шоу на националним ТВ, је чест гост као експерт и политолог.

Интервју Драгана Станојевића државном Руском каналу, Русија 1 и Русија 24. (фото:Фејсбук)
Интервју Драгана Станојевића државном Руском каналу, Русија 1 и Русија 24.

Организатор великог броја конференција, митинга, научних конференција са циљем остваривања Српских интереса. Излобирао Украјину да не призна сецесију Космета, што је незабележени успех лобирања неког у дијаспори . 2013 године изабран за Председника Скупштине дијаспоре и Срба у региону (највеће представничко тело српске дијаспоре). Био је координатор међународних посматрача на председничким изборима у Русији. 2014 године у јеку мајданског преврата у Украјини, објављена је потерница у којој се позива на ликвидацију Станојевића, као руководиоца Руских и Српских служби,терористе и агента Кремља од стране нацистичких организација (десни сектор и сл.)

Овако изгледа потерница где фашисти позивају на убиство Драгана Станојевића (фото: Фејсбук)
Овако изгледа потерница где фашисти позивају на убиство Драгана Станојевића (фото: Фејсбук)

Касније и од самог Порошенка(председника Украјине) је стављен у санкциони списак као егент Кремља и неко ко је радио на стварању Новорусије. Једва је избегао убиство у Кијеву, а Русија је помогла у евакуацији њега и његове породице.

Драган Станојевић и Алексеј Пушков (фото:Фејсбук)
Драган Станојевић и Алексеј Пушков (фото:Фејсбук)

 

 

Драган Станојевић је руководилац Српског центра међународног покрета “Ми волимо Русију”.

 

 

Извор: СРБИЈА ЈАВЉА

loading...