loading...
Издвајамо Србија

ИСТИНА ИЛИ ЛАЖ: Вучић спрема радикалну промену политике према ЕУ и Хрватској!

Од страшних увреда типа „шака јада“ које нису виђене још од 1914. године, па до данашње екстремне провокације хапшењем 10 грађана Србије, све указује да Хрватска мисли да може да испровоцира Србију и увуче у рат, који би искористила за напад на западни део Републике Српске.

Обавештајни подаци говоре да хрватске обавештајне службе припремају „коначно решење“ за избацивање Срба из такозваног „хрватског стомака“, како Хрвати називају западни део РС.

Хрватски политички врх, међутим, највише је погодила одлука премијера Александра Вучића да он и нико од министара у Влади Србије не одговара на провокације које непрестано долазе из Загреба.

Загреб за своју екстремну политику очигледно има подршку Европске уније, јер чак ни амбасадор ЕУ у Београду Мајкл Девенпорт ниједном речју није осудио претње хрватских екстремиста.

Највећи проблем ЕУ и западних сила је то што не могу да ставе знак једнакости између Србије и Хрватске, јер Србија не чини апсолутно ништа што би довело до радикализације ситуације у региону.

Како Информер сазнаје, за понедељак ујутро заказан је састанак премијера Александра Вучића са најближим сарадницима. На том састанку могуће је доношење одлуке о радикалној промени политике Србије према ЕУ и Републици Хрватској.

Захтев сарадника да тај састанак буде одржан данас, како сазнаје исти лист, Вучић је одбио.

 

Извор:Информер

loading...