Издвајамо Спорт

ИЗЈАВА АНДРИЈЕ ПРЛАИНОВИЋА ОДЈЕКНУЛА СРБИЈОМ: Медаље у Рију нису резултат планског улагања државе!

РИО- Док су се српски политичари утркивали ко ће пре да честита злато ватерполистима како би им име било споменуто у вестима, ватерполиста Андрија Прлаиновић је отворио душу и одржао им лекцију у преносу РТС.

Loading...

Прлаиновић је указао на немар који држава има према клубовима, који су основа спорта и репрезентације.

“Није тренутак да се прича о томе, али ви новинари и медији у Србији, крените слободно већ од прексутра. Знате све што треба, не морамо ми спортисти да се замерамо политичарима, министрима, врху државе. Ви добро знате шта је потребно спорту”, почео је емотивно излагање Андрија Прлаиновић.

Успех ватерполиста, и уопште српских спортиста на Олимпијским играма није резултат планског улагања, сматра Прлаиновић.

“Ових осам или девет медаља на ОИ у Рију нису резултат програмског улагања у спорт, неког системског улагања. Знамо да ниједан ватерполо клуб у Србији тренутно не постоји, практично сви водећи клубови су пред стечајем. Немам шта да додам на то. Ви сте они који контролишете шта ће се појављивати у медијима. Уопште није питање медијски третман репрезентације, него спорта. Надам се, тачније уверен сам да ће се то поправити од сада. Ми смо са своје стране урадили све што можемо”, закључио је Прлаиновић.

Србија је на Олимпијске игре послала четири клупска спорта и све четири репрезентације су се окитиле медаљама. Успех тим већи јер је у сваком од тих спортова ситуација у клубовима, који производе врхунске играче и репрезентативце, прилично лоша.

Порука златног ватерполисте наишла је на одобравање већег дела јавности у Србији и отворила бројна питања када је у питању клупски спорт.

 

Извор: Ослобођење/Курир

Loading...
loading...
loading...