loading...
Издвајамо Србија

НЕМОГУЋА МИСИЈА: На све начине покушавају спречити референдум у Републици Српској

Само Валентин Инцко, високи представник у БиХ, и српски премијер Александар Вучић могу да спрече одржавање референдума о Дану Републике Српске, који је заказан за 25. септембар, изјавио је у Бањалуци Садик Ахметовић, потпредседник СДА БиХ и посланик у парламенту БиХ.

Ахметовић, који је иначе иницирао одржавање референдума о издвајању Сребренице из уставно-правног система Републике Српске, присуствовао је састанку посланика Клуба „Домовина“ у Народној скупштини РС, делегата Клуба Бошњака и Већа народа РС, те именованих и изабраних званичника с подручја Српске.

– Референдум је заказан, мислим да то није добро за стабилност и мир у БиХ. Они који га могу спречити правно и политички треба то да учине, а то су високи представник у БиХ Валентин Инцко, који има овлашћења да може да поништи ту одлуку Народне скупштине РС, и мислим Александар Вучић, председник Владе Србије, уколико су његове изјаве на јучерашњем сусрету са Бајденом искрене, када је казао да „искра може да запали регион“ – рекао је Ахметовић.

Изво: Ало

loading...