loading...
Издвајамо Русија

НОВИ ЗАСТРАШУЈУЋИ РУСКИ МОНСТРУМ: Хеликоптер МИ-28НМ са брзином од 600 км/х

Побољшана верзија руског МИ-28НМ борбеног хеликоптера уочена је у фабрици хеликоптера у Москви.

Компанија за производњу руских хеликоптера је први прототип овог хеликоптера направила 2015. године. Према извештајима компаније, тестирање хеликоптера ће се спровести у току ове године, а затим ће руско министарство одбране добити прву испоруку хеликоптера.

Побољшана верзија МИ-28НМ хеликоптера је опремљена радаром за праћење и новим контролним системом, навео је директор компаније Росвертол, Петр Мотренко.

Нови борбени хеликоптер такође има побољшана сечива ротора која повећавају просечну брзину хеликоптера за 13% и максималну брзину за 10%. Према неким гласинама, нова верзија хеликоптера ће се кретати брзином од 600 км/х.

Хеликоптер је дизајниран тако да проналази и уништава тенкове и друга оклопна возила у условима активне паљбе и електронских контрамера. Хеликоптер такође може да лови и пешадију и ваздушне мете које се крећу малом брзином.

Слово Н (нигхт – ноћ) у називу хеликоптера МИ-28НМ указује на способност хеликоптера да једнако ефикасно делује у било које доба дана.

„Радар хеликоптера ће моћи да обрађује информације са више канала истовремено што ће допринети прецизности мерења координата и параметара препрека.

Повећаће се број мета које се могу истовремено пратити и развиће се нови модули. Перформансе компјутера ће бити повећане 10 пута“, рекао је Павел Будагов, директор фабрике у којој се развија радар новог хеликоптера.

МИ-28НМ је такође опремљен дуалним контролним системом, што значи да машином може да управља и навигатор.

 

Извор:Wебтрибуне.рс

loading...