loading...
Издвајамо Србија

ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА: Сребреница је велика обмана, у заташкавању истине учествовала Медлин Олбрајт

Медлин Олбрајт (фото:ЈуТјуб)

БАЊАЛУКА – Директор Института за истраживања српских страдања у 20. веку Миливоје Иванишевић најавио је да ће ускоро пред јавност изаћи са документима који доказују да је бошњачка истина о Сребреници велика обмана, фарса и фалсификат, а да су прави страдалници на том подручју подрињски Срби.

Он је изјавио Срни да су сви покушаји српске стране да Савету безбедности УН предочи српска страдања у средњем Подрињу завршили неуспехом, јер су тамо у јулу 1993. године седели Медлин Олбрајт и Кофи Анан.

– Од нашег професора Николе Моравчевића сазнао сам да је све што је стизало у УН о страдању Срба, њиховим утицајем уклањано и никада ниједан документ није дошао на дневни ред седнице Савета безбедности – рекао је Иванишевић.

Он је истакао да је ад акта тако стављен званични документ Владе Југославије који је потписао Добрица Ћосић, а који је садржао комплетан списак Срба страдалих у Подрињу 1992. и 1993. године, дакле много пре страдања Бошњака у том крају.

– Дакле, Уједињене нације су о страдању Срба обавештене још 1993. године од званичног Београда. Без реакције и уврштавања у дневни ред. То је судбина и извештаја индијског генерала и команданта Унпрофора у БиХ Сатиша Набијара у којем су наведени многи злочини над Србима – указао је Иванишевић.

Он је указао да УН има документе на који је стављен ембарго и који ће за 30 година бити отворени.

– А кад се отворе, видеће се да је све што су муслимани радили била једна обична фарса и обмана, а да је Сребреница највећа манипулација – рекао је Иванишевић.

Он је категоричан у тврдњи да у Сребреници у јулу 1995. године није било цивилних жртава, а да је званичан број страдалих фикција.

Извор: Вечерње новости