Издвајамо Србија

ПАЛМА: „Милошевић је у Хаг одведен здрав, а враћен у мртвачком ковчегу!“ ТУЖИЋЕМО ХАШКИ ТРИБУНАЛ!

Председник Јединствене Србије и народни посланик Драган Марковић – Палма сматра да би адвокати покојног председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића требало да туже Хашки суд за његову смрт.

„По правилима Хашког трибунала, ако је осумњичени за ратни злочин добио ослобађајућу пресуду, нема право да тужи тај суд, али овде се ради о убиству Милошевића који је у Хаг одведен здрав, а враћен у мртвачком ковчегу, као и многу други Срби који су скончали у Хашком казамату под сумњивим околностима“, навео је Марковић у писаној изјави за медије.
Према речима Марковића, „ослобађајућа пресуда Милошевићу“ тражи одговоре на питања зашто су уведене санкције СРЈ, зашто је бомбардована СРЈ, зашто Србија толико чека за улазак у ЕУ и има критеријуме какве ни једна земља до сада није имала.

Марковић сматра и да је Хашки трибунал направљен за Србе и да би се судило само Србима, док су, како каже, ратни злочинци попут Анте Готовине, Рамуша Харадинаја или Насера Орића ослобођени.

Према тумачењу медија, у пресуди некадашњем председнику Републике Српске Радовану Караџићу наводи се да није било довољно доказа да је Милошевић био сагласан са стварањем етнички чисте територије и да није крив за ратне злочине.

 

Извор:Тањуг

Loading...
Loading...