Издвајамо Србија

ПРОТЕСТ ЖИТЕЉА САВАМАЛЕ: Мигрантска багра напала девојчицу!

loading...

ПРВОГ септембра наша деца неће кренути у школу ако нико до тада не буде решио проблем са мигрантима испред Економског факултета. Недавно су њих петорица напали моју малолетну ћерку док се враћала од другарице. Зар сваког дана треба да стрепим да ће јој се нешто десити од куће до школе, на удаљености од 100 метара, прича Славица Манић, житељка Улице Гаврила Принципа.

Манић се солидарисала у четвртак са својим комшијама, које су у парку испред Економског факултета протестовале због бахатог понашања миграната које траје већ више од годину дана.

– Ноћу не можемо да спавамо, а да не причамо што се у станове затварамо у девет увече и не смемо да одемо до продавнице – каже Зденка Панић из Личке улице. – На једној страни улице спавају и остављају смеће, а са друге стране, нама испод прозора врше нужде. Окупљају се увече, вичу, добацују, спавају испред улаза.

Неколико десетина грађана окупљаће се свако вече, а тврде и да су спремни на блокаду Карађорђеве и Улице Гаврила Принципа уколико надлежни не реше проблем миграната из парка.

– Блокираћемо и улаз у школу и на факултет, јер нећемо допустити да деца буду у опасности – прича један од суграђана из овог дела града.

 

Извор:Новости

Loading...
loading...
loading...