loading...
Издвајамо Русија

Путин сменио осам руских генерала

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)
Председник Русије Владимир Путин издао је указ о смењивању низа службеника у безбедносним структурама земље. Смењено је осам генерала у Министарству унутрашњих послова, Министарству за ванредне ситуације и Истражном комитету Русије, саопштено је на званичном сајту Правне службе за информисање Русије.

Са функције је, на основу указа, смењен заменик шефа Главне управе за безбедност генерал-мајор Виталиј Фролов.
У истом ресору дужности је ослобођен генерал-мајор Дмитриј Шершаков, а смењен је и руководилац Истражног комитета Русије за Тамбовску област генерал-мајор Александар Тисковски.
Академија за управљање Министарства унутрашњих послова остала је без заменика начелника генерал-потпоручника Василија Бикадорова.
У том министарству смењени су и генерал-мајор Алексеј Лаушкин и пуковник Олег Правосуд, који је био начелник Одељења за материјално-техничку и медицинску заштиту Министарства унутрашњих послова.

Међу службеницима у Министарству унутрашњих послова смењени су и заменик министра унутрашњих послова за Башкортостан Вјачеслав Андрејев и начелник Главне управе за Краснојарски крај Вадим Антонов.
Смењени су и главни тужиоци Самарске области и Ставропољског краја Мурат Кабалојев и Јуриј Туригин. Руслан Медведев именован је за главног тужиоца у Амурској области.
Указ садржи још информација о низу отпуштања и именовања на дужности.

Извор:rs.sputniknews.com
loading...