Издвајамо Русија Србија

ПУТИНОВИ ОБАВЕШТАЈЦИ УПОЗОРАВАЈУ СРБЕ: НАТО пакт пали Балкан да би сачувао ЕУ

Путинови агенти дошли су у Бриселу до сазнања да челници НАТО пакта најозбиљније разматрају изазивање “контролисаних сукоба” у Македонији, на Косову, али и у Србији и Републици Српској!

Руске безбедносне службе упозориле су крајем прошле недеље надлежне у Србији на јако опасне планове НАТО пакта на Балкану, сазнаје Информер.
Како преносе саговорници нашег листа из врха српских обавештајних агенција, Путинови агенти дошли су у Бриселу до сазнања да челници НАТО пакта најозбиљније разматрају изазивање “контролисаних сукоба” у Македонији, на Косову, али и у Србији и Републици Српској!

“Научити памети”

Наши извори тврде да НАТО процењује да би нови хаос на Балкану био користан за остваривање “западних стратешких циљева”!
– Сукоби на Балкану допринели би хомогенизацији Европске уније и бар на неко време из фокуса изместили силне проблеме са којима се земље ЕУ суочавају. Такође, ти сукоби би ефикасно решили и проблем миграната и потпуно затворили “балканску руту”. Коначно, они би омогућили Западу да апсолутно контролише све политичке процесе у региону и да на најважније функције поставља кога и како хоће – објашњава један од наших саговорника, који напомиње да НАТО данас сигурно не планира изазивање рата попут оног из деведесетих година.

Преко нас решавају своје проблеме
Сукоби на Балкану допринели би хомогенизацији Европске уније и бар на неко време из фокуса изместили силне проблеме са којима се земље ЕУ суочавају

Били би то, како додаје, контролисани сукоби чији би циљ био да се непослушни лидери “науче памети” тако што би им се показало ко у сваком тренутку може да изазове, али и да заустави немире, па и ратне сукобе. Извор Информера набраја и потенцијалне “тачке сукоба”.

– Екстремисти у Македонији, и они међу Албанцима, али и они међу етничким Македонцима, само чекају миг из САД и ЕУ да отворено крену у жестоке сукобе са државом. Тамо то могу најлакше да ураде… НАТО, такође, рачуна да би на Косову и југу централне Србије у региону Прешева лако могао да изазове оружане инциденте, који би, према плану, ланчано изазвали и политички хаос у Београду – наводи саговорник Информера и напомиње да се, према сазнањима руских обавештајаца, најопаснији сценарио спрема за БиХ, односно за Републику Српску!
– У НАТО су, наравно, свесни да је у Босни скоро немогуће изазвати мале и просторно ограничене сукобе који би били брзо политички искоришћени и одмах затим смирени. То тако може да функционише у Македонији и можда на Косову, али Босна је буре барута и у Бриселу добро знају да би играње ватром тамо могло и њих скупо да кошта. Ипак, сукоби у Српској и БиХ су опција која се разматра – упозорава наш извор.

Званично, нико јуче није хтео да коментарише наша сазнања. С друге стране, стручњак за безбедност Џевад Галијашевић нимало није изненађен сазнањима руских обавештајаца.

Послали нам и списак НАТО плаћеника.
Како сазнајемо, руски обавештајци су српским колегама предали и конкретна документа која доказују шта све НАТО планира у нашем региону. Такође, Руси су нашим властима доставили и списак са више стотина имена људи на које у Бриселу рачунају у “изазивању хаоса” у нашој земљи – како на Косову, тако и у централној Србији.
– На том списку има и неких врло занимљивих имена, јавности добро познатих личности, пре свега политичара, али и НВО активиста, новинара, професора универзитета, глумаца, па и бивших спортиста.

– Ми већ на Балкану имамо “контролисане сукобе” које Запад, односно Америка и Немачка, изазивају, контролишу и усмеравају. Њима су потребне слабе и неефикасне балканске државе, а ту мислим на Македонију, Црну Гору, Србију и БиХ. У свакој од ових држава је на делу стварање унутрашњих тензија. У Македонији је то на релацији Македонци – Албанци. У Црној Гори се изазива сукоб између Црногораца и Срба, док се у Босни заоштравају односи између Бошњака и Срба – објашњава Галијашевић.
Озбиљно схватити претње.
Лидер Народне мреже Владан Глишић сматра да овај план НАТО није уопште чудан и неочекиван.
– НАТО већ одавно није одбрамбена алијанса, већ служи за изазивање ратова и криза у свету. Јасно је да ниједна евроатлантска инсталација на Балкану нема никакву будућност у мирним околностима. Њихов једини начин да задрже утицај јесте да изазову хаос – напомиње Глишић.
И спољнополитички аналитичар Душан Јањић верује да руска упозорења имају смисла.
– Морамо Србију да извучемо из ризика, јер се ограничени територијални оружани сукоби лако отргну контроли. Још не могу да тврдим да НАТО стоји иза свега, али се свакако скупило много ризика за избијање хаоса на нашој територији – подвлачи Јањић.

 

 

Извор: Информер

Loading...
loading...

1 Comment

Click here to post a comment

  • Зар је то тешко разумети, сватити и проверит о свему што ја Вама сво текуће време говорим.
    НАТО, ЕУ и Америка они нису наши највећи непријатељи, наш највећи непријатељ је ту међу нама, неки нам непопзанти сународник који ће за 1000 или 5000, а можда за 10.000. можда уа 100.000 евра или долара да унутар нас и између нас запали ватру раздора, свађе, мржње и неке измишљене освете. Они су тај пламен растакања и удробљавања Српског народа и Српске државе посејали још пре 1999 године . То је пета колона и сви квислинзи до саме данашње владе и разноразних нивова свих институција и организација од општег јавног интереса. Морамо добро сагледавати и слушати да би правилно и тренутно могли да препознамо који је тај наш најближи сународник на платном списку НАТО-а ЕУ и америке. Ти наши сународници су механизми свега што је било од 1999 године па до данашњих дана а и оног свега што нам сада браћа Руси јасно предочавају пред каквим смо свим тим изазовима који подстичу и финасирају НАТО, ЕУ и америака.
    Замислите да којим случајем 1999 године у Србији је била формирана само једна једина политичка партија под називом Српство за Србију и да у тој слози и јединственој енергији свих нас грађана и тој нашој снази да ли би прошли кроз све то што смо прошли грађанског и верског разрачунавања, проливања огромне Српске крви, сакачења, рањавања и рушења широ дивне и прелепе ЈУГОСЛАВИ-е? Где би смо и у чему би данс били и имали, али утицај новца је поцепао и завадио Српски народ у целости, православац против муслимана а ови два против католика а сви против комуниста и тако у недоглед. А излаз постоји. Излаз увек постоји. Тај излаз је живот свачији по његовим потребама, по његовим изборима, по његовим интересима а условљен и ограничен само са једним законом а тај закон гласи; ТВОЈЕ ПРАВО НЕ СМЕ ДА УГРОЗИ МОЈЕ ПРАВО, ЈЕР МОЈЕ ПРАВО НЕ УГРОЖАВА ТВОЈЕ ПРАВО. Ово осликава сваког човека који је не само по својој спољашности “човек” него да је и по својим унутрашњим вредностима, је “човек”. Ја толико од мене, а Ви, колико и шта можете маниферстовати Ваше опште вредности, данас? позз. ДРАГАНешковић

Loading...