loading...
Издвајамо Русија

РАТ НИКАД БЛИЖИ: Русија раскида дипломатске односе са Украјином?

Москва разматра опције одговора на покушај украјинске обавештајне службе да организује диверзије на Криму. Међу могућностима је и раскид дипломатских односа између две земље, пише лист “Известија”, позивајући се на извор у руским спољнополитичким круговима.

„Известија“ пише да би Москва могла затворити руску Амбасаду у Кијеву и вратити све дипломате.

„Једна од могућих опција оштрог одговора могао би бити раскид дипломатских односа. У Москви разматрају ову опцију. Ипак, последњу реч ће дати шеф државе који ће донети одлуку на основу сакупљених података“, наводи извор листа.

„Што се тиче раскида дипломатских односа — то је прерогатив шефа државе. Међутим, Москва мора да ревидира односе са Кијевом узимајући у обзир последње догађаје“, објаснио је руском листу заменик шефа међународног комитета Савета федерације Владимир Џабаров.

Украјинске власти још увек нису прихватиле кандидатуру за новог амбасадора, интересе Москве у земљи представља привремени повереник Сергеј Торопов.

Федерална служба безбедности Русије спречила је раније извођење терористичких напада на Криму, које је припремало Министарство одбране Украјине, саопштио је јуче руски ресор. ФСБ је објавило и име једног од организатора напада. Приликом хапшења терориста, убијен је један припадник ФСБ-а, док је један војник био жртва отварања ватре са територије Украјине.

 

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com