loading...
Издвајамо Русија Свет

РУСИ ПОМАЖУ СИРИЈЦИМА НА СВЕ НАЧИНЕ — Амери у шоку: Руски олимпијци посетили базу Хмејмим у Сирији

Чланица МОК-а, двострука олимпијска шампионка Елена Исинбајева и група руских спортиста који су освојили награде у Рију посетила је авио-базу Хмејмим у Сирији. За време посете они су разговарали са војницима, посадили дрвеће и посетили концерт.

„Изненадила нас је посета Сирији. То што смо овде дошли личи на неку фантастику. Ми пратимо вести, али лично никад нисам мислила да ћу се наћи овде и видети много тога сопственим очима. Ја сам, пре свега, поносна што сам овде. Овде смо се упознали са нашим војницима, официрима, генералима, и сви су они једноставни у разговору. То је веома пријатно. Међутим, у исто време ми видимо да су они самоуверени, јаки. Прави мушкарци. Овде уопште није страшно, све је проткано таквим патриотизмом, таквим поносом, смелошћу, подвизима да и ти исто пожелиш да урадиш нешто добро. Гордост буја изнутра“, изјавила је Исинбајева

. Спортисткиња је у авио-бази показала војницима вежбе атлетитичара.

„Показала сам им своје вежбе, они мени своје. Могла сам да поновим практично све што они умеју. Наша војска је јака“, саопштила је спортисткиња.

Заједно са Исинбајевом у Сирију су стигли и олимпијски шампиони Софија Велика, Артур Ахматхузин, Тимур Сафин и Алексеј Черемисинов, Сослан Рамонов и „сребрени“ Сергеј Каменски. У знак сећања на своју посету сваки олимпијац је посадио дрво у бази Хмејмим.

Са своје стране, у част гостију војни оркестар Јужног федералног округа је организовао концерт.

 

Извор:  rs.sputniknews.com