loading...
Издвајамо Русија

РУСИ ЗЕЗАЈУ УКРАЈИНЦЕ — Пушков: У САД су уморни од „хистерије Кијева“

Председник Одбора за међународне послове Државне думе Русије Алексеј Пушков коментарисао је изјаву Пентагона упућену украјинским властима у вези са пребацивањем руских трупа на Криму и граници са Украјином, наводећи да су у САД уморни од „хистерије Кијева“.

 Раније је представник Пентагона Џеф Дејвис изјавио да пребацивање руске војске на Криму и на граници са Украјином не представља знаке припреме за инвазију. „Ми не видимо тог ’једнорога‘ којег многи траже, ту идеју да ће се десити неко огромно краткорочно нагомилавање снага или њихово премештање“, рекао је Дејвис.

„Министарство одбране САД позвало је Кијев да на својој граници не тражи ’једнорога‘, као опасност од руске инвазије. Можда су у САД уморни од хистерије Кијева“, написао је Пушков на свом твитер-налогу.

У четвртак је председник Украјине Петро Порошенко изјавио о могућој „свеобухватној руској инвазији по свим правцима“ и обећао да ће „пружити отпор“.

Украјинске власти су у априлу 2014. започеле војну операцију против самопроглашених ЛНР и ДНР које су прогласиле независност након државног преврата у Украјини у фебруару 2014. Према последњим подацима УН, у сукобу је страдало више од 9,5 хиљада људи.

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com

loading...