Издвајамо Русија Свет

РУСИЈА ЈЕ СУПЕРСИЛА БРОЈ 1— Британска војска признала супериорност руског наоружања

Руско наоружање, укључујући ракетне и ПВО системе je супериорније од британских аналога, пише Тајмс, позивајући се на извештај у који су медији имали увид.

 Према подацима Телеграфа, извештај је направљен у марту под руководством главног команданта британске армије Ника Картера. Новинари тврде да је документ заснован на војним вежбама које су одржане у Украјини.

„У маловероватном случају директне конфронтације НАТО-а и Русије треба да признати да је Русија, у овом тренутку, знатно супериорнија од оружаних снага Велике Британије“, наводи лист одломак из документа.

У извештају се наводи да британски транспорт који вреди 3,5 милијарди фунти сматра се „рањивим“ пред руским минобацачима и ракетним гранатирањима у случају војних акција.

„С обзиром на чињеницу да су неки од наших врхунских војних способности од 2003. године ослабиле треба да нађемо начин да борбене акције водимо паметније на тактичком нивоу, признајући да један број противника могу бити наоружани средствима које превазилазе наше сопствене“, цитира лист закључке стручњака.

Аутори извештаја су изнели низ препорука британским властима. Ми мишљењу експерата, војници треба да буду боље упознати са онлајн-тактикама, везанима за твитер и фејсбук, као и да престану да користе електронске уређаје за време војних вежби.

Наводи се и да су Велика Британија и савезници из НАТО-а урадили све како би стигли Русију по коришћењу електронских средстава пресретатања непријатељских дронова.

 

Извор:  rs.sputniknews.com

loading...
Loading...