Издвајамо Свет

РУСИЈА НИЈЕ АГРЕСОР! — НАТО је агресор: Пољски министар одбране страхује од Русије

Антони Мачервич (фото:ЈуТЈуб)

Министар одбране Пољске Антони Маћеревич изјавио је да постоји „реална претња“ за независност земље од Русије.

Пољски министар је у програму „Пољског радија“ подсетио да бројност војске треба да достигне 150.000 људи.

„То је минимум који треба да имамо у блиској будућности како бисмо могли ефикасније да сарађујемо са савезницима у случају праве претње нашој независности. Треба рећи, оваква претња са истока реално постоји и експонира је руководство Руске Федерације“, нагласио је он.

Маћеревич је указао на свакодневне „извештаје који указује на погоршање стратешке ситуације на истоку“.

Притом, по мишљењу пољског министра, ситуација ће се променити почетком идуће године, када ће на истоку обода НАТО-а бити распоређене снаге Алијансе и САД-а.

„Да није било одлуке НАТО-а, по којој ће почетком 2017. године овде бити распоређени НАТО-ови и амерички војници, наша независност би заиста била доведена у питање“, сматра Маћеревич.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...

1 Comment

Click here to post a comment

  • Kada poljski ministar odbrane lupi ovako nesto,a i laik vidi,da Rusija:a)Niti ima neke aspiracije ili”nerasciscene racune”sa Poljskom.b)Rusija u svojoj vojnoj doktrini vidi i NATO kao potencijalnog protivnika,ali i dalje je ruska vojna doktrina odbrambena.c)Rusija je preokupirana Sirijom,i svojim narodom u”Novorusiji”(u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici),tako da nema vremena da misli o Polskoj,osim o ,nedaj Boze”nekoj provokaciji NATO-a,iz pravca Poljske..Sta reci,sta pomisliti?!Poljaci se zbog toga naoruzavaju,povecavaju brojno stanje svoje zemlje,i prizeljkuju Amercke vojnike na svom tlu.A mi!?Okruzeni NATO drzavama(a sa NATO-om ratovali),neke od tih drzava i sada sa nama imaju lose odnose(Hrvatska,Albanija..),imamo”problem”Kosova i Metohije..Mi,mislim na Srbiju,treba isto da povecavamo brojno stanje svoje Vojske,i da se na nasoj teritoriji razmeste ruske trupe,kao garant-naseg suvereniteta..