Издвајамо Русија

РУСКА ПОРУКА УКРАЈИНИ И НАТО ПАКТУ: Руска војска започела војне вежбе на Криму

loading...

Јединице Материјално-техничке подршке (МТО) испуњавају задатке груписања снага на Криму, изјавио је заменик министра одбране Русије генерал Дмитриј Булгаков.

„Јединице МТО почеле су са обављањем практичних дејстава материјално-техничке подршке груписања снага на поморским и копненим полигонима Републике Крим“, рекао је Булгаков.

Он је рекао да се у мору ради о дејствима бродова помоћне флоте Црноморске флоте за подршку груписању ратних бродова и подморница, укључујући вучу бродова који су претрпели катастрофу, гашење пожара на ратном броду, електромагнетну обраду бродова и обнову техничке спремности бродова на мору.

„Конкретно, укључени су бродови за демагнетизацију, пловећи ремонтни сервиси, танкери различите класе за допуњавање горива на мору и за превоз наоружања, који бродовима испоручују ракете, торпеда и мине, као и друга пловила за подршку“, објаснио је заменик руског министра.

Генерал је рекао да се на полигону Опук МТО бригада Јужног војног округа „бави развојем практичних дејстава свеобухватне материјално-техничке подршке копнених трупа и обезбеђује искрцавање поморских трупа.“

„Такође, током маневара се обрађују питања техничке подршке, евакуације технике са бојног поља, превоз велике количине војне технике и материјалних средстава, метролошка подршка, масовно пуњење горивом технике и авијације применом савременог теренског складишта горива ПСГ-600, који добија различите врсте горива из танкера“, саопштио је Булгаков.

У четвртак је украјински председник Петро Порошенко изјавио о могућности „свеобухватне руске инвазије“. Порошенко је рекао да постоји вероватноћа ескалације сукоба у Донбасу и могућност свеобухватне инвазије руске војске. „Остаје значајна могућност ескалације сукоба. Не искључујемо могућност свеобухватне руске инвазије по свим правцима“, рекао је украјински председник одговарајући да је украјинска војска спремна да „пружи отпор“. У руском Министарству спољних послова изјавили су да не знају о чему говори Порошенко.

Ове изјаве дошле су након истраге ФСБ о терористичким нападима на Криму, за чије организовање су оптужени украјински диверзанти. Руске службе безбедности су 10. Августа објавиле да је ухапшена група диверзаната који су деловали по наређењу главне управе обавештајне службе Министарства одбране Украјине.

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...